SSK-TV: SSK hade målkalas mot Almtuna – kolla in eftersnack och spelarintervjuer i Studio SSK live här: "En jättebra match"
Publicerad: 2018-09-28
Tre tvåmålsskyttar låg bakom en klar SSK-seger över Almtuna på fredagskvällen. Nicolai Meyer, Sebastian Dyk och Sebastian Bengtsson bärgade tre poäng till SSK.

Kolla in eftersnack och spelarintervjuer i Studio SSK:s direktsändning här!

SSK kom till spel utan Ludwig Blomstrand som skadade sig i matchen mot Björklöven. Sebastian Bengtsson ersatte i kedjan med Åslin och Lucas Carlsson. Hemmalaget inledde bäst första minuterna men hamnade snart i ett knivigt läge då både Åslin och Spångberg visades ut och laget fick spela tre mot fem i 1.15. Men storspel från Sörensen med flera svettiga räddningar, föredömliga skottäckningar av utespelarna och lite hjälp från ribban gjorde att SSK kunde freda sig.

I stället var det SSK som skulle ta ledningen när man fick chansen i powerplay efter 15 minuter. Nicolai Meyer var påpassligt framme efter ett skott som studsade i kortsargen och vallade in pucken i mål via stolpen och Almtunas målvakt Oscar Fröberg.

Men Almtuna replikerade direkt och kvitterade på friläge bara halvminuten senare genom Lucas Sandström.

Med minuten kvar av perioden tog dock hemmalaget ledningen igen. Och det var återigen i powerplay. Denna gånga var det dock andraformationen som levererade då nyinsatte Sebastian Bengtsson krutade in 2-1 från högerkanten.

I andra perioden utökade SSK ledningen till 3-1 efter bara 3.50 genom mål av Sebastian Dyk. Almtuna replikerade dock igen och 3-2 kom, något turligt, i powerplay då ett skott tog på en SSK-backs skridsko och smet in bakom Sörensen.

Men Dyk slog snart till igen och gjorde 4-2 efter fint klapp-klapp-spel med kedjekamraten Nicolai Meyer. Därefter trodde många att Almtuna reducerade en än gång, men domaren blåste av målet för spark efter videogranskning.

I stället skulle SSK utöka till 5-2 innan perioden var slut. Och den som gjorde det var SSK:s nye #25 – Sebastian Bengtsson som efter målet hedrades med ramsan ”Bättre än brorsan” av klacken.

I tredje perioden försökte Almtuna till en början men när Nicolai Meyer gjorde sitt andra mål för matchen var saken klar.

MATCHFAKTA: SSK-Almtuna

Slutresultat: 6-2 (2-1, 3-1, 1-0)

Målskyttar: 1-0 Nicolai Meyer, 1-1 Lucas Sandström, 2-1 Sebastian Bengtsson (Carlsson, Fagerudd), 3-1 Sebastian Dyk (Höglund, Meyer), 3-2 Victor Rollin-Carlsson, 4-2 Sebastian Dyk (Meyer), 5-2 Sebastian Bengtsson (Åslin, Bohman) 6-2 Nicolai Meyer (Dyk),

Skottstatistik: 23-19

Utvisningsminuter: 8-8

Publiksiffra: 2 422

50/50-vinnare: nr 73 851 vinstsumma: 3475 kr