Emil Lind tvåmålsskytt när SSK J20 vann igen – laget tog sju av nio poäng under hemmahelgen

21 oktober 2018 16:43

Förlust på övertid i fredags. Men J20 tog revansch direkt på lördagen och vann över Rögle med 3-2. Och på söndagen tog man en ny seger när Malmö fick se se sig besegrade med 4-2 och laget klättrar till en delad andraplats i en haltande tabell.


#FyllTemplet: Dags att få Templet att gunga – ta med alla du känner plus några till på hockeyfredag i Scaniarinken! Gratis ståplats, gratis för skolungdomar upp till 19 år och höstlovserbjudande till familjer!

SSK-TV: Juniorkollen om J20:s bortasuccé och J18:s 15-1-seger - "Det är en extremt stark prestation"

Efter en tuff hemmapremiärshelg med två förluster på lika många matcher har Södertälje Sportklubbs J20 åkt på en riktigt framgångsturné i södra Sverige. Inför återkomsten till Scaniarinken hade man tagit poäng i samtliga av de sex matcher man spelat och vunnit fem av dom.

Under helgen väntade besök från de revanschsugna Skåne-lagen Rögle och Malmö. Först på schemat stod ett dubbelmöte mot Rögle, ett lag som skulle komma att bjuda Sportklubbens juniorer på hårt motstånd. I fredagens inledande match tog gästerna hem extrapoängen i övertid efter att SSK först kvitterat i slutminuten via lagkaptenen Filip Pilö. Slutsiffrorna skrevs till 3-4.

Revansch på lördagen

På lördagen var det återigen mycket jämnt lagen emellan och större delen av matchen spenderades med resultatet i ett likaläge. Men den här gången var det SSK som skulle dra det längsta strået. Med tio minuter kvar att spela av den sista perioden klev J20:s egen sniper – Emil Lind – fram och stänkte dit 3-2 i numerärt överläge, ett resultat som skulle komma att stå sig matchen ut.

I övrigt framträdande spelare i matchen var Gustav Bågenvik som stod för ett utmärkt målvaktsspel och Hugo Gustafsson som levererade ett mål och en assist. Hugo som därmed kommit tillbaka riktigt starkt från skadan som höll honom borta under inledningen av säsongen – och har under bortaturnén och den här helgen levererat 10 poäng på 9 matcher.

Två nya mål av Lind

På söndagen väntade Malmö Redhawks, ett lag som haft en tuff inledning på säsongen och inför matchen hittades på seriens jumboplats, efter 15 spelade matcher. Men ett tidigt baklängesmål och en lika tidig time out från coachen Anton Blomqvist, fick bortalaget att tända till och Malmö tvingade därefter upp matchen i väldigt högt tempo där SSK tvingades spela sitt absolut yttersta för att hålla jämna steg. SSK kunde i slutändan hålla undan och vinna med 4-2, i en match som såg många tjuvsmällar och hårda tacklingar röra upp känslorna i båda lagen, samt snipern Emil Lind kliva fram och leverera två nya kassar.

SSK J20 tar därmed sju av nio möjliga poäng i helgens hemmafighter och återfinns, efter poäng i nio raka matcher, på den övre halvan J20 Superelit Södra-tabellen.