Mattias Zackrisson klar som assisterande tränare
Publicerad: 2022-05-04
Tränarduon är satt, huvudtränare Magnus Bogren kommer till hösten att samarbeta med 36-årige Mattias Zackrisson.

Mattias Zackrisson klar som assisterande tränare

Vi kan idag presentera ny assisterande tränare för herrlaget i form av 36-årige Mattias Zackrisson. Han kommer senast från Almtuna men har dessförinnan arbetat många år i Djurgårdens ungdom- och juniorverksamhet. Avtalet är skrivet 2+1 år och sportchef Emil Georgsson kommenterar förstärkningen följande.

– Det känns riktigt roligt att få med Mattias i ledarstaben. Mattias är en yngre ambitiös tränare med idel lovord och som har testat på både rollen som assisterande- och huvudtränare i hockeyallsvenskan. Kombon med Magnus och Mattias känns spännande och det känns bra att teamet runt herrlaget nu är satt så vi kan än mer höja fokuset på att sätta ihop spelartruppen.

Huvudtränare Magnus Bogren ser även han fram emot samarbetet tillsammans med Mattias Zackrisson.

– Han kommer med erfarenhet och har jobbat i ligan innan, han kommer jobba mot backarna vilket han gjort innan också. Det känns bra och det är viktigt för mig att jobba med någon som man känner att man kommer kunna trivas ihop med som ser saker lite på samma sätt som en själv. Vi känner inte varandra jättebra men vi har träffats lite tidigare i och med hockeyn. Det som jag har kikat på i den här processen är att jag har eftersökt någon som kan jobba med backarna och som samtidigt har lite erfarenhet. Jag gillar Mattias resa och den påminner lite om min egen när det kommer till att ha jobbat både på ungdom- och juniorsidan i en stor klubb och vet hur det är. Han har dessutom varit absolut bidragande till att driva upp Djurgårdens juniorverksamhet plus att han nu har fått ett par år på seniornivå med Almtuna. Han vill något och har ambitioner vilket jag tycker känns jättekul. Han har drivet där han vill bli bättre, vill lära sig och vill utvecklas. Jag tror att vi kan ge varandra av våra erfarenheter. Det känns som att vi har en bra personkemi och att han inte är rädd att ta ansvar heller. Detta är ingen ”one man show” utan detta är ett jobb som alla måste göra och jag ser oss som två tränare som ska göra allt för att detta ska bli så bra som möjligt.

Förra året såg vi honom i Almtunas bås men till hösten är det i Scaniarinken som gäller för 36-årige Zackrisson.

– Det känns riktigt kul att få komma till SSK och jobba. Det är en stor förening och det känns inspirerande att få det här uppdraget. Jag blev nyfiken direkt när Emil hörde av sig och jag känner mig stolt över att få vara en del av SSK.

Hur skulle du beskriva dig själv som tränare?

– Jag tycker att jag som tränare har ett bra öga för spelet. Både kring taktiska delar och när det kommer till att utveckla egenskaper hos mina spelare. Jag har jobbat mycket med juniorer och fått bra med erfarenhet där. Skulle säga att jag är en bra matchcoach som gillar de taktiska momenten under match. Jag vill kunna hjälpa Magnus och Emil att få ut det bästa av spelarna så att SSK kan klättra uppåt i tabellen.

Hur tror du att du och Magnus kommer komplettera varandra?

– Jag tror att jag och Magnus kommer komplettera varandra på ett bra sätt, mixen av oss båda känns som att den kan bli bra. Han kommer med mycket erfarenhet och har varit med och tagit upp Rögle till SHL så han vet vad som krävs. Sen kommer vi med lite liknande bakgrund och utveckling. Båda kommer nu senast från mindre klubbar med mindre resurser. Han kommer och har bättre koll på hockeyn söderut och jag har jobbat lite mer norröver. Vi kommer kunna dra nytta av varandra och det ska bli spännande och se vad vi kan göra med hjälp av de fina förutsättningar och resurser som finns i Södertälje.

Träffa sportchefen och nya tränarduon!

Tisdag den 17 maj kommer du kunna träffa Emil Georgsson, Magnus Bogren och Mattias Zackrisson på plats i Scaniarinken. Mellan 17-19 är dem på plats i SSK-shoppen. Vi bjuder på fika, fina erbjudanden och behöver du hjälp med säsongskort hjälper vi dig givetvis med det också.

Öppettider SSK-shoppen

Shoppen finns belägen i Scaniarinkens huvudentré.

Vecka 18

Idag: 16-19

Fredag: 10-13

Vecka 19

Tisdag: 16-19

Torsdag: 10-13

Vecka 20

Tisdag: 17-19 (träffa sportchef och tränare)

Södertälje Sportklubb