Retroveckan är äntligen här!
Publicerad: 2020-12-06
Vi firar dagens seger med att smygstarta retroveckan! Det kommer innehålla en hel del nostalgi och sköna minnen, det kommer att släppas en limiterad kollektion och sist men inte minst så kommer vi toppa med att spela fredagens hemmamatch med matchtröjan från 1985! Hoppas ni är lika förväntansfulla som vi är.

RETROVECKAN ÄR HÄR

För drygt 50 år sedan invigdes den finaste av arenor – Scaniarinken, en höstdag 1970. En ny tid och en ny era var här. Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess. Det har vunnits SM-guld, kvalats upp och ner från Elitserien som det som fint kallades då. Robban Carlsson har delat ut en och annan propp på motståndarna och Anders Eldebrink har briljerat i powerplay tillsammans med Glenna Johansson. Retroveckan syftar till att minnas tillbaka och belysa mycket av det som har hänt och nu förhoppningsvis vara med och skriva ny historia.

SÄSONGEN 1985

1985 är ett viktigt år i vår SSK-historia. Timo Lahtinen värvades som tränare året innan och med sitt nytänk skulle han äntligen göra SSK till ett topplag igen. Det gick snabbare än tänkt och det lyckades redan första säsongen när vi i en tuff finalserie besegrade Djurgården och bärgade klubbens sjunde SM-guld. Självklart så ska ta reda på hur det verkligen var den säsongen, hur hårt tränade man, hur häftigt var det att få vinna SM-guld i den finaste av klubbar? Det kommer några av guldhjältarna få brodera med egna ord. Som en hyllning till detta kommer vi att spela nästa veckas match mot Västerås i tröjan från guldsäsongen som äntligen får göra en efterlängtad comeback om än bara för en match.

TRÖJORNA I TAKET

Nr 2, 7 och 11 hänger i taket. Elde, Stisse och Glenna. Hur såg deras karriärer och och hur hamnade de i taket i Scaniarinken? Deras betydelse och påverkan för klubbmärket, dessa berättelser ska vi givetvis berätta.

HISTORISKA HÄNDELSER

Förutom guldet kommer vi blicka tillbaka på speciella händelser, mäktiga avancemang till finrummet, vilka som har flest matcher i klubben bland mycket annat.

SPECIALKOLLEKTION

Vi kommer redan på onsdag släppa en limiterad special-kollektion inspirerad av guld-tröjan från 1985. Var redo 10:00 på onsdag i SSK-shoppen på Storgatan 9. Ni kommer dessutom att kunna ta del av kollektionen på tisdag kväll när vi bjuder in er till en digital julmys-kväll tillsammans med några av spelarna. Så se till att glöggen är värmd och att skumtomtarna är framtagna till dess.

Sara Jonsson