Jämn premiär som krävde avgörande på straffar
Publicerad: 2022-09-23
Pasic öppnade målskyttet för säsongen 22/23 men en snabb replik från gästerna satte tonen och det var en jämn tillställning uppe i Östersund och det krävdes straffar för att skilja lagen åt.

Östersund - Södertälje 3-2 (efter straffar)

Premiär och vi startade uppe i Jämtland mot den HockeyAllsvenska nykomlingen Östersund och det var hård press från start. Två minuter tog det innan Östersund får känna ordentligt på pucken och kan ta sig ur egen zon men det blir farligt för hemmalaget direkt men Tolopilo är med på noterna och räddar. Matchens första utvisning drabbar Östersund men det är inte fullt fokus utan hemmalaget skapar det farligaste läget efter en brytning i mittzon, men Tolopilo vaken och räddar. Spel fem mot fem och jätteslarv från hemmalaget öppnar för Liljegren till Pasic som utnyttjar öppningen och trycker in första målet för matchen och för säsongen. Däremot blir glädjen kortvarig då Sebastian Fakt kan kvittera för hemmalaget. Ett resultat som står sig till paus.

1-1 är utgångsläget i andra och det är ställningskrig och en jämn match. Det skapas lägen från SSK-håll och man ser en hel del offensiva kvaliteter men den här kvällen var det mycket stolpe ut. Dahlström och Alba visar prov på förra säsongens fina samarbete och kan hota offensivt i numerärt underläge men Mantler räddar. Även Cassels med ett jätteskott som räddas. Något mer avvaktande i andra perioden och den förblir mållös.

Den tredje drar igång och det krävs inte mer än 1:46 innan Oscar Pentler ger hemmalaget ledningen med 2-1. Nu är det underläge och nästa växel som gäller för att rädda poäng i premiärmatchen. Med knappa sex minuter kvar av tredje är det Viktor Liljegren som håller sig framme och på pass från Engsund prickar precis insidan av stolpen, 2-2. Liljegren är även millimeter från att pricka in en ledningspuck med dryga minuten kvar men 2-2 står sig och matchen till övertid.

Tre mot tre och det spelas med små marginaler vilket öppnar för chanser åt båda hållen men Mantler och Tolopilo håller matchen levande. Närmast är nog Filiph Engsund som med 31 sekunder kvar prickar ramen. Lika efter fem minuter och matchen till straffar. Där drar hemmalaget längsta stråt och och gör straffläggningens enda mål, extrapoängen således till Östersund.

Vi tar nya tag på onsdag borta mot Västervik innan vi gör oss redo för hemmapremiär mot DIF om en vecka.

Vi vill även passa på att rikta det största av TACK till alla tillresta supportrar för stödet på plats i Östersund ikväll.