SSK-TV: Christopher Bengtsson återvänder till SSK – klar för två säsonger: ”Tror vi kan få ihop ett bra lag som kan slåss i toppen”

1 maj 2019 11:51

Han gjorde 21 mål i SSK-tröjan säsongen 17/18 och fick chansen i SHL. Nu är det klart att 25-årige forwarden Christopher Bengtsson återvänder till SSK – och återförenas med Lillebror Sebastian. – Han är min bästa kompis och min lillebror så det kommer bli skitkul.


LAGBYGGET: Följ lagbygget och befintlig trupp här!

SE ÄVEN: Studio SSK: Lucas Carlsson klar för två nya säsonger – skrev på kontraktet i dagens direktsändning: "Vill ta det där sista klivet".

Efter poängsuccén säsongen 17/18 lämnade 25-årige forwarden Christopher Bengtsson klubben för att ta chansen i SHL med Rögle. Där lyckades han inte fullt ut och han avslutade säsongen i Färjestad. Nu är han tillbaka i SSK med ett färskt tvåårskontrakt.

– Det känns bra. Kul att vara i arenan igen och jag är bara glad att vara här. Man har ju saknat matcherna i Scaniarinken och att spela inför SSK-fansen så det ska bli skitkul, säger Bengtsson själv om att återvända till Södertälje.

Huddingefostrade Bengtsson har hunnit spela i Modo, Rögle och Färjestad i SHL, i Kalpa i finska ligan samt Tingsryd i Hockeyallsvenskan. När Christopher lämnade för SHL inför förra säsongen anslöt lillebror Sebastian Bengtsson till SSK och nu återförenas bröderna i SSK. De har nämligen gjort ett par matcher tillsammans säsongen 13/14 då Christopher var utlånad från Modo och Sebastian var upplockad från SSK:s juniorer.

– De matcherna är de enda som vi spelat tillsammans på seniornivå. Nu ska det bli kul att spela i samma lag. Han är min bästa kompis och min lillebror så det kommer bli skitkul.

Efter SHL-äventyret som avslutades med SM-slutspel hela vägen till semifinal med Färjestad ser Christopher nu fram emot en mer offensiv och större roll i laget när han nu återvänder till SSK och Hockeyallsvenskan.

– Jag vill försöka vara en ledande spelare som gör ett hårt jobb över hela banan och bidrar med fart och kreativitet. Laget ser intressant ut. Jag hoppas att det är ett revanschsuget gäng där nere från förra året. Jag tror vi kan få ihop ett bra lag som kan slåss i toppen om de fina platserna, säger Bengtsson till SSK-TV.

– Vi är väldigt glada att Bengan den äldre vänder tillbaka. Han tillför speed, målsinne och hög arbetskapacitet. Han är huingrig på att göra en ännu bättre säsonge en 17/18, säger huvudtränare Ulf Lundberg i en kommentar.

SSK-TV: Se hela intervjun med Christopher Bengtsson här – om året i SHL, de största lärdomarna och om kemin med brorsan: ”Skulle kunna fungera riktigt bra”

LAGBYGGET: Följ lagbygget och befintlig trupp här!