Segersviten bruten efter straffar
Publicerad: 2022-01-28
Damlagets segersvit bröts på torsdagen efter straffar mot Haninge

Haninge som behövde vinna för att hänga på Hammarby i jakten på andra platsen kom ut väldigt motiverade.

De åker mycket skridskor men vi håller dom mestadels på utsidan. Haninge lyckas efter en retur slå in 0-1 genom Alexandra Cipparone.

Andra perioden blir jämn. Haninge och SSK får båda 2 tillfällen i powerplay. Båda lagen spelar bra men får ingen utdelning. Väldigt bra box play och målvakts spel gör att ställning inför tredje perioden fortfarande är 0-1

Södertäljes första kedja rivstartar tredje perioden och efter ett massivt tryck så kan Julija Blazinsek göra 1-1 fint framspelad av Pia och Maddy.

Vi fortsätter att skapa bra chanser och det känns som vi håller på att ta över matchen. Halvvägs in i perioden kan också Julija göra 2-1 återigen framspelad av Pia.

Sedan kommer en situation som blir avgörande. Pia blir 2 gånger crosscheckad mot nacken, hon ilsknar till och måttar en spark mot Haninge spelaren.

Domaren tar endast ut Pia på 5+match. Vi spelar bra i boxen men Haninge lyckas efter 3 minuter trycka in 2-2 genom Sunna Björgvinsdottir.

I slutet av matchen får vi chansen i numerärt överläge men lyckas inte få in pucken.

Förlängningen blir resultatlös.

Haninges Pandora Nåtby blir den enda som gör mål i straffläggningen så bonuspoängen går till Haninge.

Sarah/Robban är ganska nöjda med matchen trots att vi bara får med oss en poäng.

Vi spelar bättre än mot Almtuna sist. Det är ett bra lag vi möter. Vi vinner skotten och har flera tillfällen att avgöra matchen.

Tyvärr blir en situation där vi tycker att Haninge minst ska få en 2 min för crosschecking mot nacken men som slutar i att vi får 5+match helt avgörande.

Samtidigt så är det dessa matcher vi lägger till i vår erfarenhetsbank.

Nu har vi en kul avslutning på topp 4 mot Hammarby hemma på Söndag.

Vi hoppas på mycket stöd från hemmapubli

Målskyttar: #21 Julija Blazinsek x 2

Södertälje - Haninge 2-3 ef str (0-1, 0-0, 0-2, 0-0, 0-1)

Skott: 35-28 (6-4, 10-9, 16-10, ,0-1)

Utvisningar: Södertälje 2 x 2 minuter, 5 minuter + 20 minuter matchpenalty, Haninge 5 x 2 minuter