Förlust mot VIK ikväll med 1-3

22 januari 2020 21:16

Med en allt för lång skadelista ikväll hade vi svårt att få till offensiven mot ett defensivt disciplinerat VIK.


Inte vår kväll ikväll. Med en fortsatt gedigen skadelista med bland annat skyttekungen Ludwig Blomstrand på läktaren hade vi svårt att få in pucken ikväll bakom Västervik keepern Adam Åhman.

Vi inledden matchen med att ta tag i taktpinnen och Nick Olesen är ytterst nära med en ramträff. Anton Blomberg vikarierade för Ludwig Blomstrand i förstalinan och var på hugget i den första perioden och retade gallfeber på Västervik. Mot slutet av den första perioden åker vi på en märklig utvisning efter att Blomberg dras ner och brakar in i Åhman. Västervik utnyttjar utvisningen och sätter matchens första puck.

Den andra perioden startar och vi får ganska tidigt med oss en utvisning där #3 August Berg kan sätta sit tredje mål för säsongen och kvittera i matchen. vi fortsätter att ligga på men tappar pucken i mittzon och oturligt nog får VIK en kontring som de utnyttjar.

VIK har en målvakt som står på huvudet och vi lyckas inte ta tillvara på våra chanser. Lindbäck-Gustafsson tillsammans skapade lägen för flera mål den här kvällen.

SSK–Västervik 1–3 (0–1, 1–1, 0–1)

Första perioden: 0–1 (19.36) Emil Alba (Darren Nowick, Rob Bordson)

Andra perioden: 1–1 (4.25) August Berg (Måns Lindbäck, Adam Wilsby) spel fem mot fyra, 1–2 (8.32) Erik Ullman (Peter Krieger, Lukas Wernblom)

Tredje perioden: 1–3 (18.09) Victor Wänghult

Skott: 31–28 (8–13, 13–8, 10–7)

Utvisningar SSK: 3 x 2 min. VIK: 3 x 2 min

Publik: 2 404

Domare: Mikael Andersson, Alexander Österberg

Nästa match spelas på fredag borta mot Mora.