Ludvig Jansson skriver a-lagskontrakt

26 februari 2021 12:14

Vi kan idag stolt meddela att Ludvig Jansson stannar i SSK till 2023!


Ludvig Jansson har i dagarna skrivit på sitt första a-lagskontrakt med SSK blott 17 år gammal. Han har trots sin ringa ålder både hunnit med att debutera och testa på spel i HockeyAllsvenskan och spelat med u-18 landslaget. Nu står det alltså klart att han de kommande två säsongerna kommer att tillhöra SSK:s a-lag.

– Det känns riktigt bra, grymt kul. Södertälje känns som hemma nu och jag hade inte några funderingar på att byta miljö, säger Ludde.

17-årige Jansson ser framemot att utvecklas ytterligare.

– Den störta skillnaden med att komma upp i HockeyAllsvenskan det är helt klart proffsigheten. I J20 är det mycket fart och fläkt och i HA är det mycket mer strategiskt. Jag känner att jag blivit mer mogen i mitt spel och jag känner mig inte lika valpig längre. Jag märker stor skillnad där när jag tränat med a-laget och sen kommer till J20, säger han.

– Jag vill bli en betydelsefull spelare, man ska kunna lite på mig överallt på banan. Jag vet att jag har offensiva kvaliteter men fortfarande brister i egen zon, jag vill helt klart ta större steg där kommande säsong, avslutar Ludde.

Sportchef Mikael Samuelsson säger såhär om signeringen.

– Han är en väldigt lovande junior som har potential att gå längt i sin karriär. Skridskostark med bra blick för isen. Ödmjuk person som är beredd att lägga ner jobbet som krävs. Vi i föreningen ser fram emot att hjälpa honom i hans utveckling.