NEDSLÄPP: Inför SSK-Taif!

20 februari 2020 17:34

Striden om poäng i sluttampen på säsongen fortsätter och imorgon är det Tingsryd som gästar Scaniarinken. Innan matchen ska vi dessutom hylla tre st SSK:are som alla avslutade sina elitkarriärer i SSK förra säsongen.


Det vankas ny match i Scaniarinken och imorgon är det slutspels-jagande Tingsryd som kommer på besök. Innan matchen har det dessutom blivit dags att hylla tre stycken spelare och tacka för insatserna i SSK-tröjan, Nicklas Grossman, Marcus Bohman & Stefan Gråhns. Alla tre avslutade sina karriärer i SSK-tröjan efter förra säsongen. Detta kommer ske innan nedsläpp så kom i tid, här hittar du biljetter till matchen!

Igår fick vi med oss tre blytunga poäng från matchen mot Vita Hästen. Bobbo Petersson fick in det avgörande målet med drygt två minuter kvar av matchen innan Filip Ahl sedan lugnt och metodiskt kunde göra kvällens tredje och sista SSK-mål i öppen kasse. Viktigt!

Vi tog oss ett snack med tränarna Nichlas Falk & Dennis Bozic inför morgondagens drabbing:

  • Vi är nöjda med hur vi kom ut i den första perioden, några turliga studsar som gjorde att vi även kunde ta ledningen omgående. Vi satte oss ner enskilt med varje femma inför matchen igår för att prata om förväntningar och om vad det är som påverkar prestationen. Vi har gjort det bra över tid och det har gjort att även resultaten börjar komma mer och mer också och på den banan måste vi fortsätta. Vi pratade om att kunna gå ut och spela sin bästa hockey och faktiskt kunna njuta av situationen. Vi känner att vi har ett bra go i gruppen, vi är en bra grupp som trivs med varandra och det tycker jag syns där ute nu. Det är dock viktigt nu att inte slå sig till ro fast än det flyter på där ute nu. Så fort man börjar tumma på det vi kommit överens om släpper vi in motståndarna. Vi vill få gruppen att förstå att man måste ge allt i varje match som är kvar nu, säger Nichlas Falk.

Efter en stark förstaperiod igår kom Vita Hästen ut betydligt starkare i andra.

  • Vi spelar dem rätt i händerna. Vi tappar lite av det vi gör bra i den första och börjar krångla. Vi pratar om att spela samma hockey hela tiden istället börjar vi dribbla mot samlta försvar vilket gör att vi tappar puckar i mittzon och således momentum i matchen.Vi tappar lite skärpan i vårt spel och de växlar upp, fortsätter Falk.
  • Man ska inte glömma att VH är ett riktigt bra lag och att det är en tuff bortamatch där vi haft svårt innan. Vi inleder bra, tappar lite i andra men sen kan vi ändå resa oss i tredje. Jättebra kvitto på att alla killarna verkligen gör sitt, det var en riktig lagseger, säger Bozic.

Fredrik Bergvik har haft en tuff start på säsongen men nu vunnit 4 matcher där han fått chansen.

  • Har varit proffsig från dag ett, ambitiös och intresserad. Han lyssnar mycket och vill hela tiden utvecklas och bli bättre. Han har inte nöjt sig utan verkligen försökt komma ikapp för att fightas om speltiden. Det är också det som gjort att han fått den utveckingen som han fått - han har sett möjligheter istället för probelm. Extra kul för oss tränare när en sån kille får den utvecklingen, säger Falk.

Imorgon väntar TAIF som även dem slåss om en plats till slutspelet.

  • Vi vet att det kommer bli tufft imorgon igen. De spelar tajt och vill gärna gå på spelvändningar. Det gäller att vi är lika konsekventa som vi är i den första perioden igår, säger Bozic.

Läget i laget: Förhoppningen är att ställa samma lag på isen som sist.