Veckans matcher och förutsättningar för alla våra lag!

24 februari 2020 12:00

Ny vecka och nya möjligheter för alla våra lag. Herrarna har två tuffa bortamatcher men hoppet om femteplatsen lever i allra högsta grad och vi är nu endast en poäng bakom Västerås med fyra matcher kvar att spela. Damerna som tyvärr snöpligt missade kvalplatsen till SDHL går nu in i en fortsättningsserie. Juniorerna fortsätter att kriga på i sina respektive fortsättningsserier och vikta matcher denna vecka väntar.


Ny spännande matchvecka för alla SSK:are, vill du se hockey på hemmaplan i Scaniarinken vecka 9?! Då är det J18 som spelar hemma mot DIF på lördag som gäller!

HERR Vi går nu verkligen in i sluttampen av säsongen och det är endast fyra grundseriematcher kvar att spela, dock är det full dramatik in i det sista. Fredagens viktiga 4-0 seger hemma mot Tingsryd gjorde att vi tog in ytterligare poäng på Västerås som vi fajtas om femteplatsen mot. I skrivande stund skiljer det bara 1 ynka poäng mellan oss (SSK 76, VIK 77). Vi går in i en tuff bortavecka där vi inleder mot BIK Karlskoga på onsdag för att sedan ta oss upp till Umeå på fredag för match mot Björklöven.

Läget i laget: Bergvik har fortsatt att ta chansen när den ges och spikade igen totalt mot TAIF. Christopher Bengtsson har visat att han är tillbaka på allvar från skada och fortsätter att leverera poäng. På skadelistan hittas Sebastian Bengtsson som närmsta veckorna borde vara tillbaka i spel igen.

Nästa hemmamatch spelas onsdag 4/3 kl. 19.00! Biljetter till SSK-AIK hittar du här!

Veckans matcher: onsdag, SSK-Karlskoga, 19.00 (b). Fredag, SSK-Björklöven, 19.00 (b).

DAM

SSK dam var snöpligt nära att nå den åtråvärda förstaplatsen som innebar SDHL-kval men när serien summerades som fattades det två poäng och Haninge blev en för svår nöt att knäcka. Trots att man missade kvalplatsen med minsta möjliga marginal stod tjejerna för en imponerade insats och visade att man på riktigt är att räkna med. Vi kommer igen nästa år! I och med att serien tog slut för någon vecka sedan har man tillsammans med några andra klubbar (som även dem spelat klart för den här säsongen) att spela vidare i en fortsättningsserie för att få matchträning. Serien inleddes för vår del igår mot Tullinge och slutade med 2-0 vinst!

Schemat ser ut följande: (schemat kommer att uppdateras med tider till vissa matcher):

29/2 SDE-SSK, Enebybergs Ishall

8/3 SSK-Haninge, kl. 12.00 i Scaniarinken

21/3 Hammarby-SSK, Kärrtorps IP

27/3 Almtuna-SSK, kl. 19.15 Gränbyhallen

29/3 SSK-AIK, kl. 16.00 i Scaniarinken

J20

Vårt J20-lag har haft spelledigt någon vecka och ligger just nu på en sjunde plats med 4 poäng ner till kvalstrecket så vi kan räkna med en hel del spännande matcher där framöver. Innan speluppehållet vann man en otroligt viktig match som gick till straffläggning mot Timrå. Eftersom tabellen är så tajt så behövs varje extrapoäng man kan få i det här läget.

Veckans match: På lördag är det äntligen dags för match igen och då mot Västerås i ABB arena, 14.00 släpps pucken där. Västerås ligger just nu på kvalplats 4 poäng bakom så det är verkligen en match där vi behöver vara med från start.

J18

Vårt J18 lag har haft det tufft i fortsättningsserien och efter 7 raka förluster kom äntligen den efterlängtade och så välbehövlig vinst på hemmaplan mot tabellsjuan Modo med hela 7-3. Vi hoppas att detta var trendbrottet som behövdes för att återfå självförtroende i att vinna matcher.

Veckans matcher: Den här veckan ställs man mot de båda Stockholmslagen AIK på bortaplan på onsdag kl 19.00 på Ulriksdals IP och Djurgården hemma i Scaniarinken på lördag kl 16.00. Det är gratis inträde, kom gärna och stötta grabbarna!