SSK korttidspermitterar personal och spelare

24 mars 2020 19:00

SSK:s styrelse har beslutat att korttidspermittera all personal i klubben från och med 1 april.


Som säkert ingen har missat så är situationen i världen med anledning av coronautbrottet sorglig och bekymmersam på åtskilliga plan och rent ekonomiskt väldigt kännbar för många just nu, både personer och organisationer. Sverige, ishockeyn och SSK är givetvis inga undantag.

Detta har fått till följd att regeringen agerat och öppnat möjligheten för företag och organisationer att vidta åtgärder som så lite som möjligt påverkar individen och stöttar företagen ekonomiskt.

En åtgärd är det som kallas ”korttidspermittering”. Flera klubbar inom ishockeyn och fotbollen har eller kommer genomföra detta inom kort. SSKs styrelse har beslutat att all personal i SSK – kansli, arena, restaurang, marknad, spelare och ledare kommer permitteras under en period med start 1 april. Hur länge är i dagsläget osäkert men sannolikt fram till och med juli i första läget. Sen ska åtminstone laget på is om allt återgår till det mer normala. Det ser vi alla fram emot!

För SSK är detta en möjlig avlastning ekonomiskt vilket ger en chans för föreningen att komma genom den otroligt tuffa situation man befinner sig i. Styrelsen uppskattar den lojalitet och solidaritet som personalen visat mot klubben. Styrelsen vill också tacka de initiativ och stöd som kommerfrån supportar, medlemmar och samarbetspartners. Det stärker moralen och ger energi att ta sig genom detta tillsammans, tack!

Tillsammans är vi starka!