Vinst mot Kristianstad!
Publicerad: 2019-11-13
Viktiga poäng här i Scaniarinken ikväll efter seger mot Kristianstad.

Det var ett SSK med pigga ben som vi fick se kliva ut på isen ikväll. Vi inledde matchen som det starkare laget, hade mycket puckinnehav och styde spelet. Kristianstad hade svårt att etablera längre anfall och vi lyckades på ett bra sätt stänga ner deras spel. Mot slutet av perioden kommer även matchens första mål. Fint förarbete av Martin Janolhs som kyligt håller i pucken och kan servera Carl Becker som trycker dit säsongens första mål.

Period två och vi drar på oss utvisning tidigt. Med spel i numerärt underläge är det återigen Martin Janolhs som sätter fart på skridskorna och jobbar in pucken i offensiv zon och går på kassen där sen Måns kan peta in pucken. Den andra perioden fortsätter något hackigt eftersom den kantas av utvisningar, från båda hållen. Resultatet håller i sig och vi har en 2-0 ledning inför den tredje.

Kristianstad sätter hård press från start men vi lyckas inledningsvis att lösa situationer på ett bra sätt och de har svårt att få till riktigt farliga avslut. Mot slutet lyckas det ändå få in både en och två puckar bakom Sahlin som annars stortspelat matchen igenom. Det ledde till några nervösa minuter. Likt scenariot i måndags var det dags för veckans andra övertidsperiod och den här gången var det Nick Olesen som vackert satte den avgörande pucken och säkrade två viktiga poäng.

SSK–Kristianstads IK 3–2 (1–0, 1–0 0–2, 1–0)

Första perioden: 1-0 (16.15) Carl Becker ( Martin Janolhs, Ludwig Blomstrand)

Andra perioden: 2-0 (24.14) Måns Lindbäck (Martin Janolhs) spel fyra mot fem

Tredje perioden: 2–1 (53.20) Tony Pappila (Mikael Johansson, Erik Santesson), 2–2 (54.15) Anton Heikkinen (Fredrik Lindblom, Malte Setkov)

Fjärde perioden: 3–2 (61.32) Nick Olesen (Adam Wilsby)

Skott: 20–31 (4-9, 10-12 5–10, 1–0)

Utvisningar SSK: 2x7. KIK: 2x4

Domare: André Hiljanen, Christoffer Holm