SSK-TV: 2xFalk till SSK – backen Alexander och tränaren Nichlas ansluter: ”Jättekul att vara tillbaka"

20 juli 2019 13:30

SSK kan i dag meddela att man förstärker backsidan med SHL-rutinerade backen Alexander Falk. Dessutom återvänder Nichlas Falk till klubben och stärker upp tränarstaben som assisterande tränare. Här får ni 20 minuter SSK-TV med en lägesuppdatering med ordförande Christer Åberg, ledamot Mikael Samuelsson och nye backen Alexander Falk.


SE ÄVEN: Studio SSK: Ludwig Blomstrand om åren i USA, fysiska statusen och stoltheten att få representera SSK: "Fantastiskt häftigt att spela för S:et"

SE ÄVEN: Studio SSK: Uffe Lundberg om sista backplatserna: "Vi har full kontroll på läget, kan i vissa fall vara så att vi inte kan gå ut med spelaren"

**SE ÄVEN: SSK-TV: Hugo Gustafsson om barmarksäsongen, fysiska kliven som måste tas och chanserna att bli draftad: "Skulle vara sjukt kul"

ALEXANDER FALK

26-årige Alexander Falk är en Stockholmskille som närmast kommer från Timrå men som dessförinnan spelade fem raka SHL-säsonger med Djurgården. Nu blir det SSK och Hockeyallsvenskan.

– Det känns kul att vara här. Jag är en skridskoskicklig back, stark defensiv men gillar att även att följa med upp i anfallen och jobbar med att utveckla spelat med puck, säger Falk själv.

SSK-TV: Kolla in SSK-TV:s intervju med nye backen Alexander Falk här!

– Det är en intensiv backklippa som är svår att lura. Alexander kommer att tillföra stabilitet och professionalism i allt han företar sig, säger huvudtränare Ulf Lundberg.

Kontraktet med SSK gäller över två säsonger.

Mer fakta om Alexander Falk här!

NICHLAS FALK

Dessutom är det klart att Nichlas Falk återvänder till klubben och stärker upp tränarstaben som assisterande tränare till Ulf Lundberg tillsammans med Dennis Bozic.

– Det ska bli jättekul. Förra gången jag var med gav mersmak med det lyckade slutet på säsongen. Det kändes tråkigt att lämna för jag kände att vi hade mer att ge med den konstellationen tillsammans med Uffe och Dennis. Vi funkade bra tillsammans och nu ska det bli roligt att ta nya tag, säger Nichlas Falk själv som ansluter redan till lagets återsamling nu på måndag.

Kontraktet gäller över en säsong.

SSK-TV: Kolla in 20 minuter SSK-TV med uppdatering kring organisation och ekonomi med ordförande Christer Åberg samt en längre intervju med nye styrelseledamoten Mikael Samuelsson som just nu arbetar nära sporten med rekryteringar.

Mer fakta om Nichlas Falk här!