SSK har ett stort engagemang för Södertälje och dess invånare. Den enskilt största sociala insatsen är givetvis vår stora ungdomsverksamhet med över 500 aktiva barn och ungdomar, varav drygt en växande skara på över 100 hockeyintresserade tjejer. SSK bidrar aktivt till att barn, ungdomar och vuxna får utöva och engagera sig i idrott vilket ger välbefinnande, motion och social samvaro. Vi sätter därför målet att forma bra medmänniskor med goda värderingar högst när det gäller vår ungdomsverksamhet.

SSK driver ett antal CSR-projekt

Ny på is: Ett integrationsprojekt som Södertälje Sportklubb har bedrivit under ett antal år. Denna aktivitet ger barn på fritids från utsatta områden chansen att få pröva på skridskoåkning samt hockey en gång i veckan. Vi har ca 40 barn varje vecka i denna verksamhet och den är väldigt uppskattad av barnen.

IF-Hockey: Södertälje Sportklubb startade 2023 upp en skridsko-och hockey verksamhet för intellektuellt funktionsnedsatta personer. Säsongen 2022 stämde SSK av intresset med olika verksamheter i Södertälje kommun och gensvaret att start upp verksamheten var väldigt stor. Träning bedrivs en gång i veckan och ambitionen är att i framtiden spela matcher mot liknande lag i vårt närområde.

Bästa gänget:  Dessa tjejer och killar gör dagligen ovärderliga insatser för att hålla Scaniarinken snygg och välstädad. Aktiviteten skapar en meningsfull och aktiv sysselsättning för ett härligt gäng med funktionsvarianter. Många ur Bästa gänget kommer även att delta på IF-Hockeyn.

Samarbete med Rosenborgs dagverksamhet: SSK samarbetar med Basta som erbjuder rehabilitering genom socialt företagande. Basta hjälper oss genom att sköta om Scaniarinken och ser till att den är i toppskick till varje match.

Nattvandring: Vid ett antal tillfällen under säsongen deltar våra spelare från representationslagen i denna aktivitet i centrala Södertälje under kvällstid. Syfte med aktiviteten är att visa upp sig i Södertälje, träffa barn/ungdomar och integrera med dessa.

Besöka skolor och fritidsgårdar: Syftet är att våra spelare från representationslagen skall komma ut på skolor och fritidsgårdar och träffa barn/ungdomar och prata värderingar/bra kompis med dessa. Vi i Södertälje Sportklubb vill vara med och skapa förebilder för dessa barn. Vi bjuder in skolor och fritidsgårdar till våra hemmamatcher.

Kontakta oss om du vill veta mer.

CSR-ansvarig

Fredrik Gustafsson

Direkt: 073-787 20 15

[email protected] 

HUVUDPARTNERS
CSR-PARTNERS