Hemma
Björklöven
IFB
Borta
Södertälje
SSK

NEDSLÄPP: Målskytt i hemmapremiären – nu vill Jacob Spångberg ta nya poäng mot Björklöven: ”Måste ha ett aggressivt försvarsspel”

25 september 2018 17:34

SSK följer upp segern över IK Pantern i hemmapremiären med att åka till Umeå för bortamatch. Nye kanadensaren Lindsay Sparks är dock ännu inte spelklar mot Björklöven och Ulf Lundberg vill först och främst se ett bra försvarsspel i Umeå. – Vi måste kunna lita på vårt spel utan puck, säger han.


Hockey är bäst på plats – inled helgen med Hockeyfest i Scaniarinken!

SSK-Almtuna 19.00. AW med trubadur och happy hour-priser på mat och dryck i Rinkside 17.00-18.00! Boka biljett här!

Det blev seger i hemmapremiären inför 3 100 åskådare i publiken i Scaniarinken på söndagen. På fredag är det hemmamatch igen med AW i Rinkside och hockeyfest på läktarna. Men innan dess flyger SSK till Umeå för att ta sig an Björklöven.

– Nu har vi gnuggat på en del grejer som vi vill göra bättre men även förstärkt en del grejer vi gjorde bra. Det var ett jäkla krig under rådande omständigheter med ett grymt tryck från hemmafansen, säger Ulf Lundberg till SSK-TV efter tisdagens träning där nyförvärvet Lindsay Sparks var med för första gången.

– Han ser ju isen väldigt bra och har bra kontroll på grejerna. Han ser jättespännande ut, säger Lundberg om kanadensaren som dock inte spelar mot Löven då alla papper ännu inte är klara.

SSK-TV: Uffe inför Löven borta - och Sparks första isträning: "Han ser jättespännande ut"

En annan spelare som visat framfötterna senaste tiden och som ser fram mot ny match är Jacob Spångberg. – Vi har tränat mycket på att ha ett aggressivt försvarsspel. Vi blev lite avvaktande mot Pantern och kom inte upp i den press vi ville, så det har vi tränat på och ska ta med oss, säger 24-åringen som gjorde första målet för säsongen i söndags.

SSK-TV: Spångberg om segern i hemmapremiären, premiärmålet och samarbetet med backpartnern Marcus Oskarsson: ”Jag tycker vi tänker ganska lika”

NEDSLÄPP: IF Björklöven - SSK

VAD: Hockeyallsvenskan, omgång 3

VAR: A3 Arena, Umeå

NÄR: Onsdag 26/9 kl 19.00

LÄGET I LAGET: Inga nya skador och den enda som saknas i truppen är Stefan Johansson som rehabtränar efter operation och inte är tillbaka förrän i oktober. Nye kanadensiske centern Lindsay Sparks är på plats och tränar med laget men alla papper är inte på plats för att han ska vara spelklar.

SSK-TV: Nye kanadensaren Lindsay Sparks på plats i Scaniarinken och tränar med laget: "The rink looks amazing"