Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Södertälje
SSK

NEDSLÄPP: SSK beger sig på bortaturné för möte med Karlskrona och Tingsryd – "Vi behöver verkligen varandra på den här resan"

9 oktober 2018 16:33

Efter några dagars vila och träning drar SSK söderut på roadtrip för matcher mot Karlskrona på onsdagskvällen och Tingsryd på torsdagskvällen. Det var länge frågetecken för Marcus Bohman som varit sjuk men han är med på turnén söderut. En resa som även är ett bra läge att komma ihop som grupp och fila på lagsammanhållningen tycker backen Marcus Oscarsson: "Man får ju vara med varandra dygnet runt så det blir perfekt." (UPPDATERAD 08.54)


SE ÄVEN: Välkomna på familjematch i Scaniarinken – på söndag kör vi skridskodisco, lekhörna och tv-spelshörna innan SSK-Karlskoga!

Boka biljett till SSK-Karlskoga söndag 14 oktober online här!

NEDSLÄPP:

VAD: Karlskrona HK - SSK, Hockeyallsvenskan, omgång 7

VAR: NKT Arena, Karlskrona

NÄR: Onsdag 10/10 kl 19.00

LÄGET I LAGET: Stefan Johansson och Ludwig Blomstrand är ännu inte tillbaka i spel efter sina skador och Lindsay Sparks är avstängd och inte tillbaka förrän Västerås borta nästa fredag. Marcus Bohman har varit sjuk och inte tränat de senaste dagarna men på onsdagsmorgonen kom beskedet att han åker med ner och kommer vara spelklar mot Karlskrona. På tisdagen blev det även klart att backen Petter Hansson lånas ut till division 1-laget Huddinge de närmaste tiden.

Två matcher på två dagar. Karlskrona på onsdag och Tingsryd på torsdag. Det är vad som väntar SSK innan det är dags för hemmamatch på söndag igen. – Det är väl bara att vara noggranna och ta hand om kropparna. Äta och sova, säger backen Marcus Oskarsson som ser fram emot en roadtrip söderut med laget och svetsa samman gruppen än mer. – Man får ju vara med varandra dygnet runt, så det blir perfekt, säger han.

SSK-TV: Oskarsson laddar inför bortaturnén – med att ladda från blå: "Förhoppningsvis stänker man dit någon puck i morgon".

Tränare Ulf Lundberg är inne på samma linje som Oskarsson.

– Vi behöver verkligen varandra på den här resan och det ska vi se till att göra. Bygga varandra, säger han.

Karlskrona har gjort det bra i inledninge av serien och ligger sexa i tabellen med nio insamlade poäng.

– Karlskrona ska bli spännande att möta. De spelar med aktivitet och kör verkligen, säger Ulf Lundberg som vill att laget fokuserar på puckansvaret och få bort slarvet.

– Kreativitet och mönsterbrytande måste vi ha, vi måste våga. Men vi ska vara smarta och göra det på rätt del av banan. Vi ska vårda och ta ansvar för pucken. Och så måste vi samtidigt spela med aktivitet och desperation.

SSK-TV: Uffe Lundberg om Leksandsmatchen, hemmastödet och läget i laget inför bortaturnén: "Osäkert om han spelar"

SE ÄVEN: Välkomna på familjematch i Scaniarinken – på söndag kör vi skridskodisco, lekhörna och tv-spelshörna innan SSK-Karlskoga!

Boka biljett till SSK-Karlskoga söndag 14 oktober online här!