Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Karlskoga
BIK

NEDSLÄPP: Dags för familjematch med skridskodisco i Scaniarinken – "Vi ska göra allt för att visa oss från vår bästa sida"

13 oktober 2018 15:55

Söndag i Scaniarinken med hela familjen! Vi kör i gång kl 14.00 med Skridskodisco, därefter blir det hamburgarparty med Sydpoolens Kids corner och Karategamers TV-spelshörna. 17.30 släpps pucken mellan SSK och Karlskoga. Här är nedsläpp med Uffe Lundberg, Alexander Sahlin och Nikolai Meyer!


SE ÄVEN: Välkomna på familjematch i Scaniarinken – på söndag kör vi skridskodisco, lekhörna och tv-spelshörna innan SSK-Karlskoga!

Boka biljett till SSK-Karlskoga söndag 14 oktober online här!

SSK fick med sig tre poäng från Tingsryd under veckans roadtrip söderöver och går nu in i matchen mot Karlskoga med nytt självförtroende i laget.

– Det var väldigt skönt med segern mot Tingsryd. Vi vände på steken och spelet efter vinstmålet var riktigt bra sista sju minuterna och vi skapade även flera målchanser. Blir man passiv då ringer det bakåt. Vi höll upp aktiviteten och tog väldigt kloka beslut därute. Det ska grabbarna ha cred för, säger tränare Ulf Lundberg.

I och med segern mot Tingsryd klättrade SSK upp till en åttondeplats i tabellen. Söndagens motståndare Karlskoga ligger på en femteplats i tabellen och har startat serien bra. Dessutom kommer man stärkta av en seger på hemmaplan mot Vita Hästen i fredags och Lundberg har stor respekt för laget.

– De har ju gått bra. Det kanske är några som höjer på ögonbrynen men det gör inte jag. De har ett bra lag och kloka tränare. Det är ett välspelande lag och det blir en häftig uppgift för oss. Men vi går in i matchen med bra självförtroende, säger Ulf Lundberg som ser fram emot match hemma i Templet igen.

– Ja, och det ser ut att komma ganska mycket barnfamiljer. Det blir extra roligt och vi ska göra allt för att visa oss från vår bästa sida.

SSK-TV: Kolla in hela intervjun med Ulf Lundberg här!

SSK ställer upp med samma trupp som senast mot Tingsryd. Trion Stefan Johansson, Ludwig Blomstrand och Lindsay Sparks är ännu inte spelklara men där ser det ut att bli comeback för alla tre inom den närmsta tiden.

En som definitivt spelar är segerorganisatören från senaste matchen Nicolai Meyer

– Vi fick en skön vinst senast. Det känns bra att komma hem till Scaniarinken igen. Vi måste fortsätta ha bra boxplay och hjälpa varandra i försvarsspelet. Publiken kommer se ett taggat Södertälje i morgon, säger han.

SSK-TV: Nicolai Meyer om målen i Tingsryd och hur Karlskoga ska besegras - "Alltid kul att spela inför hemmafansen"

Sörensen stod i matchen mot Karlskrona på onsdagen och Alexander Sahlin fick chansen på torsdagen. Och tog den.

– Det kändes helt ok. Skönt att vara med och vinna och kändes bra att spela stabilt i 60 minuter, säger Sahlin som fick fira med den tillresta SSK-klacken i Tingsryd.

SSK-TV: Sahlin inför Karlskoga - och om firandet med fansen i Tingsryd: "Det är kul att kommer folk även på bortaplan"

NEDSLÄPP: SSK-Karlskoga

VAD: Hockeyallsvenskan, omgång 9

VAR: Scaniarinken, Södertälje

NÄR: Söndag 14 oktober kl 17.30

LÄGET I LAGET: Inga nya skador och de som saknas är fortfarande trion Stefan Johansson, Ludwig Blomstrand och Lindsay Sparks. Stefan Johansson körde för fullt på lördagens träning och Ludwig Blomstrand var också med på isen men dock i grön tröja (ej tacklingsbar). Comebacken får dock vänta till nästa vecka. Lindsay Sparks är spelklar till fredagens bortamatch mot Västerås efter sin avstängning.