Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Västervik
VVIK

NEDSLÄPP: SSK siktar på ny seger när Västervik besöker Scaniarinken – "Viktigt att få en streak, vi går för tredje"

16 oktober 2018 12:22

SSK följer upp straffsegern mot Karlskoga i söndags med ny hemmamatch i Scaniarinken redan på onsdagskvällen. Stefan Johansson och Ludwig Blomstrand spelar inte i kväll, liksom avstängde Lindsay Sparks. (UPPDATERAT 13.07)


Boka biljett till SSK-Västervik nu på onsdag redan i dag - boka online här!

SSK-TV: SSK straffade Karlskoga – kolla in eftersnack och spelarintervjuer i Studio SSK här: "Man spelar stundtals ut Karlskoga"

SSK tar emot Västervik hemma i Scaniarinken på onsdagskvällen. Ett Västervik som ligger på näst sista plats med åtta hopspelade poäng, fyra poäng före SSK som ligger på nionde plats med tolv inspelade poäng.

– Det är ett lag som jobbar extremt hårt och naturligtvis jobbat med att försvara sig bra. För oss gäller det att få ihop helheten. Vi har ju pratat om försvarsspelet, vi måste minska antalet insläppta mål men och vi ska fortsätta våga i anfallsspelet och återta puckar som vi gjorda bra i matchen mot Karlskoga, säger tränare Ulf Lundberg.

SSK-TV: Uffe Lundberg om läget i laget inför Västervik – Blomstrand kör för fullt på träning men oklart om han spelar: "Vi får se"

I och med segern mot Karlskoga har laget två raka segrar och nu vill man följa upp det med ännu en seger.

– Det är viktigt med en streak, vi går för tredje raka. Vi har en bra känsla i gruppen, säger 20-årige backen Henrik Malmström som berättar att laget pratat mycket om på att tajta till försvarsspelet den senaste tiden.

Han har själv också receptet klart för sig hur det går till som back.

– Man ska fokusera på att städa upp framför mål, få bort klubbor och hela tiden ligga på rätt sida.

Och vad ska publiken fokusera på i morgon?

– De ska fokusera på att låta så mycket de kan!

SSK-TV: Malmström om senaste segrarna och konkurrensen på backsidan – "Jag hoppas kunna steppa upp och vara med nu närmsta matcherna"

NEDSLÄPP: SSK-Västervik

VAD: Hockeyallsvenskan, omgång 10

VAR: Scaniarinken, Södertälje

NÄR: Onsdag 17 oktober kl 19.00

LÄGET I LAGET: Inga nya skador i laget. Stefan Johansson kör sedan några dagar för fullt efter sin långa rehab men comebacken dröjer ett tag till. Även Ludwig Blomstrand som missat tre veckor på grund av en underkroppsskada tränade för fullt men kommer inte spela på onsdagskvällen. Kanadensaren Lindsay Sparks är fortfarande avstängd men kommer vara spelklar till fredagens bortamatch mot Västerås.

HÅLL KOLL PÅ: Fjärdekedjan gjorde mål i Karlskrona förra veckan genom Måns Lindbäck och i söndags avgjorde Thom Flodqvist med en snygg straff. Kedjan sliter hårt och gör det bra i defensiven varje match, men kan finnas mer offensivt att hämta där också?