Hemma
Västerås
VIK
Borta
Södertälje
SSK

NEDSLÄPP: Comeback för Sparks och Blomstrand när SSK jagar fjärde raka segern - "Vi måste jobba hårt och smart för att vinna"

19 oktober 2018 08:35

SSK tar stig till Västmanland för möte med Västerås på fredagskvällen. Dennis Bozic har receptet för hur SSK ska ta en fjärde raka seger. Här är nedsläpp inför kvällens match


HOCKEYFEST - #FyllTemplet! AW i Scaniarinken och spännanden hockey. Säkra biljett till SSK-Vita Hästen fredag 26/10 redan nu - bokabiljett online!

SSK besegrade Västervik hemma i Scaniarinken på onsdagen och tog därmed sin tredje raka seger. Laget beger sig på fredagskvällen till Västerås med förhoppning om att förlänga den sviten. Västerås ligger på en nionde plats i tabellen två poäng efter SSK som i och med de senaste vinsterna klättrat till en sjunde plats.

– Det är mycket fart och fläkt i Västerås. De ligger lite på rulle stundtals. Det är ett duktigt lag och ska inte underskattas. Alla lag slår alla i den här serien. Det blir en tuff nöt att knäcka. Vi måste jobba hårt och smart, säger assisterande tränare Dennis Bozic.

I laget gör Ludwig Blomstrand comeback efter en skadefrånvaro på några veckor och även Lindsay Sparks är tillbaka efter sin avstängning.

–Ludde kommer börja som extra i morgon. Vi har ett vinnande lag just nu och vill inte ändra för mycket. Sparks går in som center och Lucas (Carlsson) går ut på en kant, säger Dennis Bozic.

Stefan Johansson är dock inte spelklar ännu trots att han nu tränar 100 procent med laget.

– Han behöver lite spelmoment till och så saknas det lite hjärta och lungor. Men det är inte långt borta nu, säger Dennis Bozic.

SSK-TV: Kolla in hela intervjun ang truppen och inför Västerås-matchen med Dennis Bozic här!

28-årige kanadensaren Lindsay Sparks värvades till SSK i inledningen av säsongen, men fick vänta några matcher innan han blev spelklar. I debuten mot AIK slutade det dock med matchstraff efter dryga en period med påföljden fem matchers avstängning.

– Det var olyckligt. Han vände om och kom in lågt. Jag åkte i princip rakt in i honom och hann inte reagera. Jag spände mig och det blev en hård krock, det var inte helt ärligt inte meningen att träffa honom så hårt. Jag tror han missade några matcher, men han är tillbaka nu så det är skönt. Jag vill bara lägga det bakom mig och starta på nytt, säger Sparks till SSK-TV.

SSK-TV: Lindsay Sparks redo för comeback – och ser fram emot att spela hemma i Scaniarinken: "Det är en atmosfär man inte ser ofta i Nordamerika"

NEDSLÄPP: Västerås-SSK

VAD: Hockeyallsvenskan, omgång 11

VAR: ABB Arena, Västerås

NÄR: Fredag 19/10 kl 19.00

LÄGET I LAGET: Lindsay Sparks är tillbaka efter avstängning och även Ludwig Blomstrand gör comeback efter några veckors skadefrånvaro. Stefan Johansson är ännu inte redo för comeback efter sin långa rehab. Två forwards tillbaka gör även att Sebastian Bengtsson blir utanför laget denna match.

HÅLL KOLL PÅ: Måns Lindbäck. Sliter alltid 100 % befinner sig ofta i hetluften. Förra veckan kom säsongens första mål och i onsdags gav han bort en öppen kasse till Christopher Liljewall.

HOCKEYFEST - #FyllTemplet! AW i Scaniarinken och spännanden hockey. Säkra biljett till SSK-Vita Hästen fredag 26/10 redan nu - bokabiljett online!