Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Södertälje
SSK

NEDSLÄPP: Comeback för Stefan Johansson när SSK tar sig an Modo borta - "Viktigt att vi åker upp och inte bjuder på något"

23 oktober 2018 14:37

Innan det är dags för hockeyfredag i Scaniarinken med en härlig #FyllTemplet match väntar Modo på bortaplan för SSK. En tuff uppgift och SSK:s poängstarke back Marcus Fagerudd "Måste hjälpa varandra och spela som ett lag".


#FyllTemplet! Nu kraftsamlar vi och skapar en magisk hockeyfest på fredag! SSK erbjuder gratis på hemmastå, gratis för barn och ungdomar upp till 19 år, höstlovshockey för familjer med gratis för barnen och 99 kr / biljett för medföljande förälder, samt riktade erbjudanden till anställda på Scania, Astra Zeneca och Telge (bokas i företagens interna kanaler).

#FyllTemplet: Dags att få Templet att gunga – ta med alla du känner plus några till på hockeyfredag i Scaniarinken. Läs mer och boka här!

HJÄLP KLACKEN ATT SKAPA STÄMNING - BOKA GRATIS STÅPLATS HÄR!

SE ÄVEN: SSK bjuder Södertäljes skolungdomar på gratis ishockey – fira in höstlovet med SSK-match i Scaniarinken!

TA MED FAMILJEN PÅ HOCKEYFREDAG - BOKA HÖSTLOVSHOCKEY HÄR!

Topptippade Modo på bortaplan är nästa stopp för SSK i Hockeyallsvenskan. Ett lag som ligger på tredjeplats med 23 inspelade poäng jämfört med SSK:s 16 poäng som ger en sjundeplats i en fortsatt jämn tabell.

Modos Henrik Björklund och Patrik Karlkvist ligger båda högt upp i poängligan som toppas av SSK:s Nikolai Meyer. Modos NHL-meriterade back Tobias Enström ligger på en 14:plats i poängligan och har varit bra, men på placeringen före i den tabellen återfinns SSK:s Marcus Fagerudd som gjort elva assistpoäng och i fredags kom även första målet från finländarens klubba i matchen mot Västerås. Men trots mål och upphämtning med sen kvittering var inte Fagerudd och laget nöjda med prestationen i fredags.

– Det var på tok för dåligt av oss. Vi hamnar i underläge igen. Vi gör inte det vi snackat om inför match. Det håller inte, säger finländaren som nu ser fram emot matchen mot Modo.

– Det är den bästa utmaningen du kan få. Det är ett av de bästa lagen i den här serien och bortaplan. Vi får jobba för varandra och spela som ett lag för att få poäng däruppe, säger han.

SSK-TV: Marcus Fagerudd om första målet, säsongsstarten och matchen mot Modo - "Vi måste verkligen jobba för varandra som ett lag"

– Det är en jättetuff bortamatch. Det är en rolig utmaning och det är väldigt viktigt att vi åker upp och inte bjuder på något och spelar på det sätt vi vill utifrån scouting. Det handlar väldigt mycket om att investera i den matchen och ha tålamod, säger tränare Ulf Lundberg.

SSK flyger upp till Örnsköldsvik på onsdagen och sover kvar efter matchen. – Sedan åker vi buss tillbaka på torsdagen och laddar för fest här i Scaniarinken på fredagen, säger Lundberg.

Stefan Johansson som varit borta länge efter en operation och långrehabträning har kört för fullt med laget på träning en dryg vecka och nu är han även redo för match och åker med upp till Örnsköldsvik. Laget är nu helt skadefritt och det gör att alla inte får plats i truppen. Denna gång får forwarden Thom Flodqvist samt backen Henrik Malmström stanna hemma.

SSK-TV: Ulf Lundberg om läget i laget inför Modo borta – Stefan Johansson redo för match: "Alla är friska och hela"

NEDSLÄPP: Modo Hockey - SSK

VAD: Hockeyallsvenskan, omgång 12

VAR: Fjällräven center, Örnsköldsvik

NÄR: Onsdag 24/10, kl. 19.00

LÄGET I LAGET: Långtidsskadade backen Stefan Johansson är tillbaka i laget som därmed är helt förskonade från skador. Forwarden Thom Flodqvist och backen Henrik Malmström åker inte med till Ö-vik.

Håll koll på: Lindsay Sparks. Den kanadensiske centern gjorde comeback i laget efter avstängning i fredags och visade att han har mycket spel i sig. Kan han få fart på andrakedjan uppe i Ö-vik?