Hemma
Pantern
PAN
Borta
Södertälje
SSK

NEDSLÄPP: Skadedrabbad backsida ger 18-årige egna produkten chansen mot Pantern – "Andra får kliva fram"

30 oktober 2018 13:32

SSK åker till Malmö för möte med Pantern på onsdagskvällen med hela fyra backar på skadelistan. Henrik Malmström har kallats hem från utlåningen till Huddinge och dessutom kommer 18-årige egna produkten Filip Pilö åka med.


GULDFREDAG! Välkomna på Södertäljes fetaste AW – fullt ös med Happy hour, hockeyquiz och liveband på scen!

Säkra biljett till SSK-Björklöven redan idag - boka online här!

SSK-TV: Fyra backar missar Panternmatchen – Malmström kallas hem och juniorer får chansen: ”Gäller att vi kommer ihop som lag”

SSK tog en härlig seger över Vita Hästen i fredagens publikfest i Scaniarinken.

– Det var en skön stämning här hemma och det var tre sköna poäng. Vi hamnade i underläge, men vi visade tålamod. Vi hade ett fem minuters powerplay där vi inte gör mål, men vi fortsätter att ösa på och det var viktigt för gruppen, säger Ulf Lundberg.

Nu väntar en matchtät vecka med Pantern borta på onsdag, Björklöven hemma på fredag och avslutningsvis Almtuna i Uppsala på söndag.

– Vi tränade på för fullt i går och gör det även i dag. Sedan gäller det ju att vara smarta mellan matcherna för att hålla så många som möjligt hela och friska, säger Lundberg om upplägget för en vecka med tre matcher på fem dagar.

SSK beger sig först och främst till Malmö med tåg för att ta sig an IK Pantern i Rosengårds ishall. Ett IK Pantern som inlett serien bra och ligger på en sjunde plats på 20 poäng, ett poäng före SSK på nionde plats.

– Pantern har gjort det bra så här långt. De spelar med en hunger och energi. De kör ju sitt "Vi mot världen" och det får man ha respekt för, men det handlar framförallt om vad vi gör och att vi tar ansvar i spelet. Vi har pratat om puckansvar och att vi är spelabara. Sedan kommer det krävas ett jättehårt jobb av alla, säger Lundberg som kommer få klara sig utan hela fyra ordinarie backar mot Pantern.

Marcus Bohman har drabbats av en överkroppsskada och Stefan Johansson har en känning och båda backarna missar samtliga tre matcher denna vecka innan uppehållet.

Marcus Fagerudd och Nicklas Grossmann har dessutom båda småskavanker och kommer inte till spel i bortamatchen mot IK Pantern i Malmö på onsdagskvällen.

– När det gäller Fagerudd så är det svårt att säga. Det är undan som undan och vi får se när han kan spela. Grossmann är dag till dag. Nu gäller det att vi kommer ihop som grupp och andra får kliva fram och få mycket istid, säger tränare Ulf Lundberg.

Petter Hansson som varit utlånad till Huddinge i tre veckor är tillbaka i laget och redo för match. Dessutom kommer Henrik Malmström kallas tillbaka från Huddinge, och trots att det så mörkt ut till en början, är han spelklart till matchen mot Pantern.

Även J20:s 18-årige talang och egna produkt Filip Pilö kommer att följa med till Malmö. Dit laget alltså åker med sex backar och 14 forwards.

Kolla in SSK-TV:s intervju med Ulf Lundberg här!

En av de 14 forwards som åker med till Malmö är Victor Andersson som gjorde avgörande målet i öppen kasse i segermatchen mot Vita Hästen senast.

– Det var skönt. Jag har haft lite stolpe ut senaste tiden. Det har varit några lägen att sätta dit den både mot Västervik och Västerås. Men det var skönt att hänga den i öppen kasse, säger Andersson.

Kolla in SSK-TV:s intervju med Victor Andersson här!

NEDSLÄPP: IK Pantern-SSK

VAD: Hockeyallsvenskan, omgång 14

VAR: Rosengårds ishall, Malmö

NÄR: Onsdag 31/10, kl 19.00

LÄGET I LAGET: Marcus Bohman har drabbats av en överkroppsskada och Stefan Johansson har en känning och båda backarna missar samtliga tre matcher denna vecka innan uppehållet. Marcus Fagerudd och Nicklas Grossmann har dessutom båda småskavanker och kommer inte till spel i bortamatchen mot IK Pantern i Malmö på onsdagskvällen. Henrik Malmström har kallats tillbaka från Huddinge och kommer spela mot Pantern. Även unge egna produkten Filip Pilö, 18 år, från J20 åker med till Malmö.

HÅLL KOLL PÅ: Marcus Oskarsson. Med sitt fina passningsspel är han viktig i powerplay och har noterats för tre assistpoäng så här långt, varav tre i senaste matchen mot Vita Hästen. Kommer första målet i matchen mot Pantern.

GULDFREDAG! Välkomna på Södertäljes fetaste AW – fullt ös med Happy hour, hockeyquiz och liveband på scen!

Säkra biljett till SSK-Björklöven redan idag - boka online här!