Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Södertälje
SSK

NEDSLÄPP: Dags för match igen – SSK jagar revansch i Karlskrona: "Ett lag som spelar med ordentlig press"

13 november 2018 13:24

En forward och två backar saknas i truppen som beger sig söderut för möte med Karlskrona på onsdagskvällen. Men laget är taggat efter träningsveckan och innehåller även två danskar som tankat självförtroende i landslaget under uppehållet.


Välkomna på familjematch med skridskodisco i Scaniarinken – söndag 18 november blir det skridskodisco, kids corner och tv-spelshörna innan SSK-Västervik!

NEDSLÄPP: Karlskrona HK - SSK

VAD: Hockeyallsvenskan, omgång 17

VAR: NKT arena, Karlskrona

NÄR: Onsdag 14/11 kl 19.00

LÄGET I LAGET: Marcus Bohman fortsatt borta och Stefan Johansson åker inte heller med till Karlskrona. På forwardssidan saknas Sebastian Dyk som råkat ut för en mindre underkroppsskada som gör att han missar onsdagsmatchen.

Säkra biljett till SSK-Västervik söndag 18/11 kl 15.00 redan nu!

Efter tio dagars uppehåll är det dags för match igen och återuppstart av hockeyallsvenskan när SSK åker till Blekinge för möte med Karlskrona. Ett karlskrona som liksom SSK gick bra på slutet innan uppehållet och som ligger på en fjärde plats i tabellen, med en poäng mer inspelad än SSK som ligger på sjätte plats.

När lagen möttes i Karlskrona i oktober förlorade SSK med 5-4 och laget har alltså revansch att utkräva.

– Det var en jämn match där nere. Vi hämtade upp underläge flera gånger men det gled oss ur händerna till slut. Det är ett lag som spelar med ganska ordentlig press. Det gäller att vara snabb till puck och vara handlingsberedd och på plats. Kan vi vara det då kan det bli riktigt bra, för då kan vi komma i flygande anfall och styra händelserna. Men vi har stor ödmjukhet för uppgiften och grabbarna är riktigt sugna, det råder inget tvivel om, säger Ulf Lundberg.

SSK-TV: Lundberg om läget i laget inför omstarten – "Dyk kan tyvärr inte spela i morgon, men är tillbaka snart"

SSK:s danskar George Sörensen och Nicolai Meyer var under uppehållet iväg på landslagsuppdrag och spelade fyrnationsturnering i Polen. Meyer gjorde ett mål och Sörensen, som i och med Sahlins storspel före uppehållet mest fick vakta båset, fick välbehövlig speltid i mål.

– Det var skönt att få lite matcher i benen och jag känner mig redo att ta chansen här i SSK när den dyker upp, säger Sörensen som var hård i bedömningen när han och Meyer fick betygsätta varandras insatser under landskamperna i SSK-TV:s intervju.

SSK-TV: Sörensen och Meyer om att spela med landslaget – och att inte dela hotellrum: "Jag hänger för mycket med honom i SSK, så jag tar avstånd i landslaget..."

Välkomna på familjematch med skridskodisco i Scaniarinken – söndag 18 november blir det skridskodisco, kids corner och tv-spelshörna innan SSK-Västervik!