Hemma
Västerås
VIK
Borta
Södertälje
SSK

NEDSLÄPP: Nytt blod med i SSK mot Västerås borta – J20-talangen Hugo Gustafsson får chansen: "Vi tar läget på allvar"

20 november 2018 15:48

Efter tre raka förluster åker SSK till Västerås för att försöka bryta den trenden. Då får J20:s Hugo Gustafsson chansen i laget. Här är nedsläpp med bland annat intervjuer med Ulf Lundberg och Nicklas Grossmann.


Tre SSK-matcher i Scaniarinken på sex dagar – säkra SSK-veckan och slå till på ett superförmånligt Black friday-paket!

SE ÄVEN: SSK kontrakterar juniorbacken Filip Pilö – klar för två säsonger: ”Ett perfekt upplägg”

NEDSLÄPP: Västerås - SSK

VAD: Hockeyallsvenskan, omgång 20

VAR: ABB Arena, Västerås

NÄR: Onsdag 21/11 kl 19.00

LÄGET I LAGET: Marcus Bohman fortsatt borta. Kommer opereras i veckan och därefter väntar rehab 2-3 veckor. Tyvärr har även forwarden Victor Andersson råkat ut för en överkroppsskada och och kommer vara borta upp till sju veckor. Backen Henrik Malmström har lånats ut till Huddinge. J20:s Hugo Gustafsson kommer att åka med laget till Västerås och spela ytter i fjärdekedjan med Höglund och Lindbäck. Stefan Gråhns hamnar utanför truppen och Lindsay Sparks kommer centra i tredjekedjan. Thom Flodqvist med som 13:e forward.

Säkra biljett till fredagens match mot Tingsryd hemma i Scaniarinken. AW i Rinkside bar med trubadur och Happy hour från kl 17.00 som vanligt!

SSK har alltså tre raka förluster efter uppehållet. Men energin är på plats och laget är fast beslutna att ta sig in på vinnarspåret igen.

– Vi tar läget på allvar, det gör vi verkligen. Det som är viktigt att fokusera på är att vi är nyanserade i vår analys av matcherna och tittar på vad som verkligen har skett. Tittar vi på Västerviksmatchen vinner vi antalet målchanser ganska stort, men sedan är fakta att vi inte får in pucken och vi måste göra några mål till för att vinna matcherna samtidigt som vi måste lite på vårt försvar, säger tränare Ulf Lundberg.

Laget tog ledigt från isträning på måndagen och fokuserade på fys, videoanalys och individuella övningar.

Med på träningen på tisdagen fanns juniorerna Lucas Feuk, Hugo Gustafsson och Filip Pilö.

– Hugo Gustafsson kommer spela i morgon. Hela tänket är att de ska kunna studsa upp mot a-laget. Juniorverksamheten och ungdomsverksamheten är väldigt viktiga, speciellt på sikt, så de signalerna är jätteviktiga, säger Ulf Lundberg som sätter Stefan Gråhns utanför truppen i morgondagens match i Västerås.

– Det är konkurrens och Grålle har haft en tuff start på säsongen. Han vill bidra med så mycket och vill så mycket, men det har inte funkat och det är ju uttagningar från match till match, säger Lundberg som tar med Thom Flodqvist, som var utanför laget senast mot Västervik, som 13:e forward.

Motståndarna Västerås har gått bra på sistone, vann senast mot topplaget AIK med 4-1 och har nu klättrat till en femteplats i tabellen.

– De har inte släppt in fler än två mål per match efter vi mötte dem där senast. De vänder väldigt fort och sticker iväg, det innebär ju för oss att vi behöver ha tredjegubben högt och göra hemjobbet fullt ut, säger Ulf Lundberg.

Kolla in hela reprisen av dagens Studio SSK med Ulf Lundberg här!

Som sagt har SSK fått en tuff start efter uppehållet med tre raka förluster. Men NHL-rutinerade Nicklas Grossmann, har varit med om tunga perioder förr och lagkaptenen har receptet för hur man tar sig ur svackor och är övertygad om att vändningen kommer inom kort.

– Många lag går igenom sådant här. Jag har själv varit med under många år på andra sidan atlanten. De bästa lagen i världen går igenom tuffa perioder och det är då karaktärerna och gänget sätts på prov, och det är där vi är nu. Det är ett bra test och jag tror stenhårt på grabbarna, säger Grossmann som just nu lever pojkdrömmen om att vara lagkapten i SSK.

Kolla in hela SSK-TV:s intervju med lagkapeten Nicklas Grossmann här där han bland annat pratar om hur man vänder svackor, erfarenheten från NHL och stoltheten att få vara lagkapen i SSK:

"Man drömde att kliva ut i Scaniarinken som kapten, det var det största som fanns, och nu sitter man i de skorna. Men karriären går fort, och man tänker kanske inte på det när man är mitt uppe i det och det gäller att ta vara på det. Det är svårt att sätta ord på det när man är mitt inne i det, när man är laddad och vill göra ett bra jobb. Men med all historia och kultur som finns här inne i väggarna, det är häftigt att vara en del av och det finns inget annat än att vilja göra ett bra jobb av det."

Tre SSK-matcher i Scaniarinken på sex dagar – säkra SSK-veckan och slå till på ett superförmånligt Black friday-paket!

SE ÄVEN: SSK kontrakterar juniorbacken Filip Pilö – klar för två säsonger: ”Ett perfekt upplägg”