Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Tingsryd
TAIF

NEDSLÄPP: Dags för hemmamatch och AW i Templet – där nya SSK-juniorer får visa upp sig mot Tingsryd: "Pumpar in energi i laget"

22 november 2018 16:48

Stefan Gråhns och Lindsay Sparks hamnar utanför truppen och nya juniorer kommer in i laget till matchen mot Tingsryd. Hugo Gustafsson som debuterade i onsdags får sällskap av J20-kompisarna Filip Pilö och Lucas Feuk på fredagen. Här är nedsläpp med bland annat intervjuer i SSK-TV med Ulf Lundberg och Hugo Gustafsson.


Tre SSK-matcher i Scaniarinken på sex dagar – säkra SSK-veckan och slå till på ett superförmånligt Black friday-paket!

Välkomna på AW på fredag och familjematch på söndag – det händer i arenan under matcherna SSK-Tingsryd och SSK-Leksand!

NEDSLÄPP: SSK - Tingsryds AIF

VAD: Hockeyallsvenskan, omgång 21

VAR: Scaniarinken, Södertälje

NÄR: Fredag 23/11 kl 19.00

LÄGET I LAGET: Marcus Bohman opereras i veckan och är tillbaka i mitten av december. Victor Andersson borta upp till sju veckor med överkloppsskada. Dessutom har Petter Hansson drabbats av en överkroppskada (oklart hur allvarligt) och missar fredagsmatchen. Stefan Gråhns och Lindsay Sparks är utanför laget av sportsliga skäl och in kommer juniorerna Lucas Feuk (forward) och Filip Pilö (back). Även J20:s Hugo Gustafsson (center) som var med i onsdags i Västerås är med i truppen mot Tingsryd.

Säkra biljett till SSK-Tingsryd fredag 23/11 - boka online här!

SSK tar alltså emot Tingsryd hemma i Scaniarinken på fredagskvällen. Ett Tingsryd som ligger på jumboplatsen i tabellen och senast föll hemma mot AIK med 3-1.

SSK fokuserar dock på sin egen insats och Ulf Lundberg vill se 100 procents jobb och fokus från laget.

– Vi är väl medvetna om situationen men vi jobbar stenhårt, pumpar in energi i laget och är konkreta med vad vi behöver förbättra. Vi måste våga göra de sakerna som är nycklar till en hel prestation i 60 minuter, säger coach Ulf Lundberg till SSK-TV.

SSK-TV: Ulf Lundberg om förlusten i Västerås och Hugo Gustafssons debut: "Han gör det jättebra"

18-årige talangen Hugo Gustafsson var med i a-laget redan på försäsongen, men blev skadad och var borta i veckor. Men nu är han tillbaka på isen och i onsdags debuterade den 18-årige egna produkten i Hockeyallsvenskan. Först på en kant men i tredje perioden som center - där han trivs bäst.

– Jag trivs bäst som center, jag har spelat center hela mitt liv och det är där jag vill vara, säger Gustafsson själv som ser fram emot att spel inför hemmapubliken.

– Det är en dröm. Det har man längtat efter!

SSK-TV: Hugo Gustafsson om debuten i Hockeyallsvenskan – "Var lite nervös första bytena, sedan var det bara att köra på"

SE ÄVEN: SSK-TV: Juniorkollen med Stefan Gustafsson – om J18, J20 och välförtjänta seniordebuter: "Killar som varit med hela vägen, grannens grabb."

Tre SSK-matcher i Scaniarinken på sex dagar – säkra SSK-veckan och slå till på ett superförmånligt Black friday-paket!

SSK-TV: Tre juniorer med i truppen mot Tingsryd – kolla in reprisen av torsdagens direktsända Studio SSK här!

Välkomna på AW på fredag och familjematch på söndag – det händer i arenan under matcherna SSK-Tingsryd och SSK-Leksand!