Hemma
Björklöven
IFB
Borta
Södertälje
SSK

NEDSLÄPP: SSK vill tillbaka på vinnarspåret direkt i viktiga bortamatchen mot Björklöven – "Det är som en final"

4 december 2018 18:12

Segersviten på tre matcher fick ett abrupt slut av Pantern på hemmaplan i söndags. Nu vill Ulf Lundberg och laget hitta in på vinnarspåret igen i den viktiga matchen mot Björklöven på onsdagskvällen. Och kungen av blålinjen, Marcus Oskarsson, är också sugen på tre poäng: "Vi vill ha revansch på förra matchen där uppe". Här är nedsläpp med allt inför Björklöven-SSK.


SE ÄVEN: Välkomna på insamlingsmatchen – det händer i Scaniarinken i samband med SSK-Almtuna på söndag!

SE ÄVEN: Skridskohjälpen – tillsammans gör vi Södertälje bättre och får fler barn och ungdomar att åka skridskor!

Säkra biljett till SSK-Almtuna söndag 9/12 - boka biljett online här!

NEDSLÄPP: Björklöven - SSK

VAD: Hockeyallsvenskan, omgång 26

VAR: A3 arena, Umeå

NÄR: Onsdag 5/12 kl 19.00

LÄGET I LAGET: Marcus Bohman, Victor Andersson och Petter Hansson på skadelistan. Hansson var dock med och körde i grön tröja på tisdagens träning och närmar sig comeback. Målvakten Alexander Sahlin är sjuk, missade tisdagens träning och åker inte med till Umeå. J20:s Gustav Bågenvik följer i stället med som backup till George Sörensen. Nykontrakterade 18-årige egna produkten Hugo Gustafsson tillbaka i laget efter sjukdom och går in som center i tredjekedjan. Lindsay Sparks blir trettonde forward och Thom Flodqvist är utanför laget i matchen mot Löven. Nyinlånade Emil Bejmo ansluter till laget senare i veckan och kommer göra debut i hemmamatchen mot Almtuna på söndag.

SE ÄVEN: Emil Bejmo till SSK – klar på lån för resten av säsongen: ”Fantastiskt roligt"

SE ÄVEN: SSK kontrakterar junioren och egna produkten Hugo Gustafsson – klar för två säsonger: ”Kul att de tror på mig "

Både Björklöven och SSK står på 34 poäng och bara målskillnad skiljer lagen åt i tabellen på åttonde respektive nionde plats.

– Det är som en final. Det känns jättekul att åka upp dit och vi känner att vi i vår vinststreak på tre matcher gjorde vi två bra prestationer och vi har en iver att hitta tillbaka dit. Vi vill inte vara det där laget upp och ner-laget med varannan match. Vi ska hitta consistensy och grabbarna vill verkligen visa det i morgon, säger coach Ulf Lundberg.

En som visat fin form på sistone är backen Marcus Oskarsson som styr första powerplay-uppställningen med iskyla på blålinjen.

– Jag känner mig bekväm och kan hålla mig ganska lugn även om jag får press, sedan har vi många som är bra på att hitta lösningar, säger Oskarsson som ser fram emot matchen i Umeå: – Det ska framför allt bli kul. Det brukar vara bra drag däruppe och det är en sexpoängsmatch. Vi måste få en bra start. Jag tycker inte vi var så bra däruppe senast så vi har lite revansch att hämta.

Kolla in dagens direktsändning från Studio SSK med Ulf Lundberg som gäst och intervjuer med Hugo Gustafsson och Marcus Oskarsson här!

Säkra biljett till SSK-Almtuna söndag 9/12 - boka biljett online här!