Hemma
Leksand
LIF
Borta
Södertälje
SSK

NEDSLÄPP: Backtalangen från Gnesta med till Leksand – målmedvetenhet och glädje ska ta Daniel Ohlsson till elithockeyn: "Bara att njuta"

11 december 2018 20:12

SSK beger sig till Dalarna för möte med Leksand på onsdagskvällen. Petter Hansson gör comeback, men Grossmann, Bohman och Spångberg borta på backsidan vilket banar väg för en ny talang – möt Gnestasonen Daniel Ohlsson i dagens Studio SSK.


Välkomna på fredagshockey med AW i Scaniarinken 14/12, SSK-Karlskrona. Köp biljett här!

NEDSLÄPP: Leksand - SSK VAD: Hockeyallsvenskan, omgång 28

VAR: Tegera arena, Leksand

NÄR: Onsdag 12/12 kl 19.00

LÄGET I LAGET:

Skadeläget:

Jacob Spångberg (Underkropp, borta minst en månad)

Nicklas Grossmann (Överkropp, dag till dag)

Marcus Bohman (Överkropp, på gång tillbaka men dröjer ett tag till)

Victor Andersson (Överkropp, går på is i veckan men dröjer ännu ett par veckor till han är spelklar)

David Åslin (Sjuk, spelar inte mot Leksand)

Se till att stötta laget i Scaniarinken på fredag - köp biljett till SSK-Karlskrona här!

Det är ett vingklippt SSK som åker till Leksand på onsdagskvällen med inte mindre än tre backar på skadelistan. Petter Hansson är dock tillbaka och kommer in i laget rejält spelsugen.

– Det har varit jättefrustrerande att sitta bredvid och vara nervös på läktaren. Man vill bara springa ner till omklädningsrummet och ta på sig grejerna och hjälpa till, men nu hoppas jag att vi kan ge Leksand en matrch däruppe, säger 22-åringen som vill rida vidare på självförtroendevågen från innan skadan.

– Det gick bra sista matcherna innan skadan och jag tror även att tiden i Huddinge har gjort mig gott. Jag fick hålla mycket puck och spela ut, säger Hansson.

Det är redan en ung medelålder bland backarna med bland annat de två 18-pringarna Filip Pilö och Axel Andersson och nu kommer även J20-backen Daniel Ohlsson få följa med som sjunde back.

Gnestabördige Ohlsson beskriver sig själv som en tvåvägsback med fokus på defensiven och en enkelhet i spelet. Efter hemmadebuten i Scaniarinken i söndags ser han nu fram mot spel i matchen mot Leksand.

– Det är bara att ta vara på varje byte och njuta, säger Ohlsson inför matchen mot Leksand.

Ett Leksand som kommer med sju raka förluster i ryggen.

SSK -TV: Ulf Lundberg om skadeläget och fokuset inför Leksandsmatchen, Petter Hanssons comeback och backtalangen från Gnesta som får chansen mot Leksand. Se reprisen av dagens Studio SSK här!