Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Karlskrona
KHK

NEDSLÄPP: SSK vill följa upp segern mot Leksand med samma energi hemma – "Vi ska visa fansen att det är vår hemmaborg"

13 december 2018 17:17

Fredagshockey i Scaniarinken när Karlskrona kommer på besök och SSK mönstrar samma lag som i onsdagens segermatch mot Leksand. Tränare och spelare vill se samma fart och vilja i 60 minuter som i matchen i Dalarna. Här är nedsläpp med intervjuer i SSK-TV med Ulf Lundberg, George Sörensen, Hugo Gustafsson och Sebastian Dyk!


SE ÄVEN - SSK-TV highligts: Återupplev sköna segern mot Leksand – kolla in mål och höjdpunkter här!

Välkomna på fredagshockey med AW i Scaniarinken - trubadur och happy hour från kl 17.00!

NEDSLÄPP: SSK - Karlskrona

VAD: Hockeyallsvenskan, omgång 29

VAR: Scaniarinken, Södertälje

NÄR: Fredag 14/12 kl 19.00

LÄGET I LAGET:

Skadeläget:

Jacob Spångberg (Underkropp, borta minst en månad)

Nicklas Grossmann (Överkropp, dag till dag)

Marcus Bohman (Överkropp, på gång tillbaka men dröjer ett tag till)

Victor Andersson (Överkropp, går på is i veckan men dröjer ännu ett par veckor till han är spelklar)

David Åslin (Var sjuk mot Leksand, tränade på torsdagen men är inte redo för spel på fredag)

Se till att stötta laget i Scaniarinken på fredag - köp biljett till SSK-Karlskrona här!

SNACKET INFÖR MATCHEN:

Trots skadorna lyckades SSK besegra Leksand på bortaplan på onsdagskvällen och bärga tre vikgtiga poäng.

– Leksand hade ju sina chanser och vi sattes på prov ordentligt. Men vi är ganska nöjda med sättet vi ganska ofta kunde hålla dem på utsidan. Även ledningen vi tar och hur vi spelar på den var väldigt bra. Men vi är inte nöjda på något sätt. Alla kände direkt efter att nu j-lar ska det vara samma ansvar, samma hundraprocentiga påställning i morgon mot Karlskrona, säger head coach Ulf Lundberg.

Motståndarna Karlskrona ligger på en sjätte plats i tabellen och har vunnit de två tidigare matcherna lagen emellan under säsongen. Båda dessa spelades dock i Karlskrona och nu är det dags för första mötet i Scaniarinken.

– Det är ett bra lag som varit ganska jämna, och det har även matcherna vi mött dem varit. De håller en jämn nivå och för oss är det alla/alltid-jobbet men vi vill bli spetsigare i det offensiva spelet, framförallt i ingångarna för där är vi farliga när vi kommer med fart, säger Lundeberg.

SSK-TV: Uffe om segern över Leksand, läget i laget och hur SSK ska ta sig an KHK i Scaniarinken – "Nu ska det vara samma ansvar och 100 % i morgon"

En som var het i matchen mot Leksand var Sebastian Dyk som stod för ett mål och en vacker assist till Nicolai Meyers 3-0-mål.

– Jag hörde hur han skrek på danska på bortre så då var det inte så svårt att veta att han var där så det löste sig ganska enkelt, ha ha, kommenterar Dyk som gjorde sitt 14:e mål för säsongen och gick upp skytteligaledning.

Sebastian var skadad ett tag för några veckor sedan och har känt sig lite tung, men nu är formen tillbaka. – Det känns bra igen. Jag har haft en liten dipp och känt att jag inte varit lika pigg och snabb därute så det var skönt att studsa tillbaka och nu gäller det bara att bibehålla det också. Vi kommer var supertaggade i morgon. Det gäller att visa fansen att vi är lika bra på hemmaplan, det är vår hemmabort så det är bara ut och köra, säger han.

SSK-TV: Efter segern mot Leksand – SSK-spelarna taggade för hemmamatch. Kolla in kommentarer från George Sörensen som höll nollan, Hugo Gustafsson som gjorde första seniormålet och Sebastian Dyk som hyllades med en ramsa av kompisarna som smög bakom kameran. Kolla in SSK-TV här!.

Välkomna på fredagshockey med AW i Scaniarinken - trubadur och happy hour från kl 17.00!

SE ÄVEN - SSK-TV highligts: Återupplev sköna segern mot Leksand – kolla in mål och höjdpunkter här!