Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Tingsryd
TAIF

NEDSLÄPP: Formen pekar uppåt för SSK:s finske back – som prioriterar segrar före egen poängproduktion: "Känns bättre nu än i början av säsongen"

19 december 2018 14:43

Han gjorde viktiga 1-0-målet mot Karlskrona i fredags och är totalt uppe i 16 poäng vilket ger en tredjeplats i interna poängligan. Men offensive backen Marcus Fagerudd bryr sig inte om poäng. "Det viktiga just nu är att vi vinner matcher". Här är nedsläpp med allt inför SSK-Tingsryd!


SE ÄVEN: SSK-TV: Hemmapubliken lyfte fram SSK till seger mot Karlskrona – se eftersnack och intervjuer i Studio SSK live här!

SE ÄVEN: Välkomna på hemvändarmatchen med julfest i Scaniarinken – sittplats för 99 kr om du bokar före julafton!

NEDSLÄPP: SSK-Tingsryd

VAD: Hockeyallsvenskan, omgång 30

VAR: Scaniarinken, Södertälje

NÄR: Onsdag 20/12 kl 19.00

SKADELÄGE: Christopher Liljewall klev av träningen i tisdags men testade på onsdagen och har gett klartecken för spel på torsdagen. Sebastian Höglund är sjuk och tränade inte på onsdagen det är osäkert om han kommer till spel mot Tingsryd. I övrigt är fortsatt Victor Andersson, Nicklas Grossmann, Jacob Spångberg och Marcus Bohman på skadelistan.

Välkomna på hemmamatch torsdag 20/12 - köp biljett till SSK-Tingsryd online här!

INFÖR MATCHEN:

SSK vann hemma mot Karlskrona senast och kommer med två segrar i ryggen inför torsdagens hemmamatch mot Tingsryd. Matchen mot KHK blev dock en svängig och målrik historia, underhållande för publiken men kanske inte för tränarna i båset.

– Det var några plumpar som gjorde att vi satte oss i underläge men desto starkare att vi vänder flera gånger om och att vi hittade en väg att vinna och krigade hela vägen, säger Ulf Lunberg som även tackar publiken som hade stor del i vändningen i tredje perioden.

– Det var helt grymt och det når ner till oss på ett helt unikt sätt i den här arenan, säger han.

Torsdagens gäster Tingsryd har vunnit fem av de sex senaste matcherna och klättrat rejält i tabellen den senaste tiden.

– Det är ett lag som byggt självförtroende undan för undan de senaste månaderna. De spelar ett ganska tillknäppt försvarsspel och är giftiga i spelvändningarna och i sina ingångar. Då gäller det att vara alerta, säger Ulf Lundberg.

I Tingsryd finns Robin Olsson och Björn Karlsson på skadelistan och nyförvärvet Brenden Miller är inte spelklar ännu. Därför har man till torsdagens match lånat in Kim Roussakoff från HockeyEttan-laget Hanhals.

SSK-TV: Uffe om läget i laget inför hemmamatchen mot TAIF – "Vilka vill vinna mest, det är vad som kommer avgöra"

"

Passa även på att köpa dina julklappar i souvenirbutiken i samband med matchen. Självklart kan du även beställa via webbshoppen här!

Hungrig? Boka bord i någon av våra restauranger? Ring 070-736 15 71 eller boka online här!

Fagerudds formkurva på väg uppåt

Fredagsmatchen var som sagt målrik och den som öppnade målkalaset var finske backen Marcus Fagerudd.

– Det var en bra pass från Sebbe (Höglund) och jag smög ner från bortre och det var bara att hitta nät, säger den 26-årigen finländaren som dock tyckte att laget kunde hittat en lättare väg till seger.

– Viktigt med tre poäng framför allt, men lite väl svängigt. Vi släpper in för enkla mål och det har vi jobbat en del med nu i veckan för att få bort, säger han.

SSK-TV: Trots att poängskörden avstannat senaste tiden tycker Fagerudd att det personligen känns bättre än tidigare på säsongen och han trivs även med Stefan Johansson som backpartner. Kolla in hela intervjun i SSK-TV här!

Välkomna på hemmamatch torsdag 20/12 - köp biljett till SSK-Tingsryd online här!

Passa även på att köpa dina julklappar i souvenirbutiken i samband med matchen. Självklart kan du även beställa via webbshoppen här!

Hungrig? Boka bord i någon av våra restauranger? Ring 070-736 15 71 eller boka online här!