Hemma
Västervik
VVIK
Borta
Södertälje
SSK

Dyk matchhjälte när SSK vann i förlängning – två poäng med hem från Västervik

26 december 2018 17:18

Emil Bejmo gjorde sitt första mål i SSK-tröjan, Sebastian Bengtsson sitt femte och Sebastian Dyk avgjorde i förlängning med sitt 17:e mål för säsongen. Det gjorde att SSK kunde avsluta julhelgen med att åka hem från Västervik med två poäng och ladda om för lördag och hemvändarmatchen i Scaniarinken som väntas bli en publikfest.


SE ÄVEN: God fortsättning – välkomna på hemvändarmatchen SSK-Västerås & SSK:s julfest i Rinkside på lördag!

SSK startade om efter julledigheten med två nya backar på isen mot Västervik. David Berg och Marcus Karlström som anslöt till laget på juldagen på tryout-kontrakt var båda med i laget. Dessutom var Victor Andersson tillbaka i truppen efter lång skadefrånvaro, men inledde som extraspelare.

Den som inledde målskyttet var dock Emil Bejmo. Efter fyra minuters spel fick han en fin passning från Lucas Carlsson på högerkanten och kunde skjuta 1-0 bakom Emil Kruse i VIK-målet.

Och inte ens en minut senare var det dags igen. Sparks jobbade fram pucken till Hugo Gustafsson som serverade Sebastian Bengtsson fritt läge framför Kruse. Bengtsson gjorde inget misstag och satte sitt femte mål för säsongen och 2-0 till SSK var ett faktum.

Hemmalaget skulle dock reducera. I nionde minuten kunde backen Kevin Schulze, som smugit upp vid Alexander Sahlins bortre stolpe, raka in 1-2 på en fin passning från Jens Holmström.

Västervik kvitterade i andra

Därefter var det slut på mål i första perioden. Närmast att hitta nätet var dock Hugo Gustafsson som snodde pucken från en Västerviksback men Kruse klarade skottet.

I den andra perioden fick Västervik ett tidigt powerplay. SSK klarade de två minuterna utan att släppa in något mål men därefter fortsatte Västervik vara laget som hade mest spel i början av andra. I sjunde minuten fick Nicolai Meyer ett friläge men Kruse klarade dragningen.

I mitten av perioden fick SSK ett powerplay efter att Västerviks Erik Gustafsson åkt ut för tripping. Dyk, Meyer, Liljewall satte hårt tryck men fick inte till det i slutskedet och inte heller SSK fick utdelning på sitt första numerära överläge.

Men ett mål skulle komma i powerplay i andra perioden. Och det var Västervik som gjorde det då Philip Rondahl petade in en retur efter 17.33 när Marcus Fagerudd satt på botbänken. 2-2 och helt jämt inför tredje akten.

Dyk, Dyk, Dyk...

Där blev det fortsatt jämt hela vägen. Lagen ville inte bjuda varandra på chanser och det blev stundtals tillknäppt spel. För SSK kom Victor Andersson in i fjrädekedjan i tredje och den linan hade fin fart under några byten. Även förstakedjan med Dyk, Meyer och Liljewall vaskade fram en del lägen men matchen slutade 2-2 efter ordinarie tid.

Där blev Sebastian Dyk stor matchhjälte när han satte 3-2 efter 3.17 assisterad av radarpartnern Nikolaj Meyer och Stefan Johansson. Dyks 17:e mål för säsongen och SSK kunde ta extrapoängen med sig hem till Södertälje. Nu väntar hemvändarmatch på lördag då Västerås kommer på besök. Se till att vara på plats och stötta laget till nya poäng då.

SE ÄVEN: God fortsättning – välkomna på hemvändarmatchen SSK-Västerås & SSK:s julfest i Rinkside på lördag!

MATCHFAKTA: Västervik-SSK

Slutresultat: 2-3 OT (1-2, 1-0, 0-0)

Målskyttar: 0-1 Emil Bejmo (Carlsson, Andersson), 0-2 Sebastian Bengtsson (Gustafsson, Sparks), 1-2 Kevin Schulze (Holmström, Nowick), 2-2 Philip Rondahl (Wahlberg, Öhman), 2-3 OT Sebastian Dyk (Meyer, Johansson)

Skottstatistik: 28-26

Utvisningsminuter: 2-4

Publiksiffra: 1510