Hemma
Södertälje
SSK
Borta
MoDo
MoDo

NEDSLÄPP: Oskarsson varnar för gamla lagkamraten – när två formstarka lag drabbar samman i en ny hockeyfest i Scaniarinken: "Kommer bli en riktigt bra hockeymatch"

3 januari 2019 13:03

Ett formstarkt SSK med fyra segrar på de fem senaste matcherna tar emot Modo, som i sin tur kommer med två raka segrar i ryggen, hemma i Scaniarinken på fredagskvällen. Här är nedsläpp med allt inför matchen som har alla förutsättningar att bli en ny hockeyfest. Vi ses i Templet i morgon!


SE ÄVEN: Välkomna på ny hockeyfest i Scaniarinken – det händer i arenan i samband med SSK-Modo!

Missa inte hockeyfesten SSK-Modo - Köp biljett till matchen online här!

NEDSLÄPP: SSK - Modo

VAD: Hockeyallsvenskan, omgång 33

VAR: Scaniarinken, Södertälje

NÄR: Fredag 4/1 kl 19.00

LÄGET I LAGET: På backsidan är alltjämt Nicklas Grossmann, Jacob Spångberg och Marcus Bohman skadade och på forwardssidan saknas Ludwig Blomstrand, David Åslin och Stefan Gråhns. Tryout-backen Marcus Karlström har varit krasslig och missade onsdagens träning men var med på torsdagen och är tillgänglig för spel på fredag.

Se mer om skadeläget i SSK-TV:s intervju med Ulf Lundberg.

INFÖR MATCHEN

SSK har fyra segrar på de fem senaste matcherna i och med trepoängaren mot Västerås i lördags. En match som tränare Ulf Lundberg var nöjd med.

– Det var tre bra perioder, vilket vi är väldigt glada för. Vi möter ett lag med bra självförtronde så det var ett skönt avstamp, säger han.

Nu väntar Modo som också är ett lag med bra självförtroende. Laget hade en lite tuff start men har klättrat i tabellen senaste tiden och återfinns nu på en femte plats.

– De spelar med hög intensitet och det har de vunnit ett antal matcher på, så det gäller för oss att dels vara påkopplade men också att spela med smartness och tålamod. Jag tror det kommer bli en riktigt bra hockeymatch, säger Lundberg.

SSK-TV: Ulf Lundberg om segern mot VIK och läget i laget inför Modo hemma – "Gäller att komma upp varje kväll och ta läget som blir i matchen"

En som känner väl till fredagens motståndare Modo är backen Marcus Oskarsson som spelade i Ö-viksklubben förra säsongen.

– Det är ett gäng som är kvar där sedan förra säsongen, så det är flera ansikten man känner igen. Det ska bli kul att möta dem. Det är ett skickligt lag som åker mycket skridskor och spelar offensivt så vi backar måste vara med, de kommer nog forechecka rätt hårt, säger Oskarsson.

SSK-TV: Oskarsson om målet mot Västerås och vem i Modo SSK ska se upp med – "Han är giftig"

SE ÄVEN: Välkomna på ny hockeyfest i Scaniarinken – det händer i arenan i samband med SSK-Modo!