Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Oskarshamn
IKO

NEDSLÄPP: Bozic och SSK laddar för besök av serieledarna – då får 17-årige talangen chansen: "Han hängde ju tre påsar i helgen så han är stekhet"

8 januari 2019 17:47

Överraskningslaget IK Oskarshamn har vunnit åtta av de nio senaste matcherna och toppar alltjämt tabellen. Men SSK som fortfarande dras med en hel del skador är ändå i god form och ska se till att ge serieledarna en match. Här är nedsläpp med läget i laget och intervjuer med spelare och tränare.


SE ÄVEN: Biljettinfo och menyer inför SSK-Oskarshamn nu på onsdag – välkomna till Scaniarinken!

Välkomna på nästa hemmamatch SSK-Oskarshamn nu på onsdag 9/1 - boka biljett online här!

NEDSLÄPP:

NEDSLÄPP: Vita Hästen - SSK

VAD: Hockeyallsvenskan, omgång 34

VAR: Himmelstalundshallen, Norrköping

NÄR: Söndag 6/1 kl 15.00

LÄGET I LAGET: På backsidan är alltjämt Nicklas Grossmann, Jacob Spångberg och Marcus Bohman skadade och på forwardssidan saknas Ludwig Blomstrand, David Åslin och Stefan Gråhns. 17-årige junioren Lucas Feuk går in på Sebastian Bengtssons plats och bildar kedja med Hugo Gustafsson och Lindsay Sparks. På tisdagen blev det även klart att backarna David Berg och Marcus Karlström blir kvar i SSK säsongen ut.

SSK-TV: Berg och Karlström stannar i SSK säsongen ut – se reprisen av dagens Studio SSK här!

UPPDATERING SKADELÄGE:

Marcus Bohman, (överkropp komplikationer, oklar prognos)

Nicklas Grossmann, (överkropp, minst flera veckor bort)

Jacob Spångberg, (Underkropp, komplikationer, minst flera veckor bort)

Stefan Gråhns, (Underkropp, inväntar specialskydd)

Ludvig Blomstrand, (Underkropp, har gått på is och på väg tillbaka)

David åslin, (Underkropp, har gått på is och på väg tillbaka)

INFÖR MATCHEN

Motståndarna IK Oskarshamn leder serien och har åtta segrar på de nio senaste matcherna. Onsdagens hemmamatch blir därmed en tuff nöt att knäcka för SSK.

– De är duktiga på att kicka in den i mitten från egen zon så det gäller att vi har en smart tredjeforward som är med på det och ligger på rätt sida, annars kommer vi få en tre mot två mot oss. Vi har scoutingen klar för oss men sedan kan det hända grejer i morgon också såklart, säger assisterande coach Dennis Bozic.

SSK har dock goda minnesbilder från senaste mötet mot IK Oskarshamn då man vann på bortaplan med 4-1.

– Men det är en ny match imorgon och det gäller att var påställda 100 procent och spela vårt spel i 100 procent i 60 minuter, möjligtvis 65. Vi är medvetna om att det kommer ett bra motstånd i serieettan i morgon och vi är ödmjuka i den kampen, säger Bozic som ser fram emot att se 17-årige Lucas Feuk på isen i morgon.

– Han hängde ju tre påsar i helgen så han är stekhet. Han har jättepotential och det ska bli jättekul att se honom i morgon, säger han.

Lucas Feuk som varit med a-laget en del den senaste tiden var med i J20 igen i helgen när serien startade om med matchen mot Färjestad och Västerås på bortaplan. Lucas gjorde två mål när laget mirakelvände 1-3 till vinst med 4-3 i sista perioden och fick även in en puck i matchen mot Västerås på söndagen som laget dock förlorade på straffar.

Nu får 17-åringen alltså chansen från start i morgon i kedjan med Hugo Gustafsson och Lindsay Sparks.

– Det är bara att gå ut och spela mitt spel. Alla i laget är riktigt laddade, vi hade bra fart på träningen och passningarna sitter på bladet, säger han Feuk själv inför matchen.

Kolla in hela Studio SSK med senaste nytt inför SSK-Oskarshamn, skadeläge, förlängningar med Berg och Karlström och rapport från SSK ungdom här!

SE ÄVEN: Biljettinfo och menyer inför SSK-Oskarshamn nu på onsdag – välkomna till Scaniarinken!

Välkomna på nästa hemmamatch SSK-Oskarshamn nu på onsdag 9/1 - boka biljett online här!