Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Björklöven
IFB

NEDSLÄPP: SSK i storform tar emot Björklöven hemma i Scaniarinken – då väntar debut och comeback: "Jag är sjukt spelsugen"

15 januari 2019 19:16

SSK som just nu är formstarkast av alla lag i ligan gästas på onsdagskvällen av Björklöven i ett härligt klassikermöte hemma i Scaniarinken. Då gör forwarden Ludvig Blomstrand comeback och nye centern Martin Janolhs debut. Här är ett fullmatat nedsläpp med senaste nytt och SSK-TV inför matchen!


SE ÄVEN: SSK-TV: Studio SSK med senaste nyttt inför SSK-Björklöven och nyförvärvet Martin Janolhs som gäst – som ser fram mot debuten i Scaniarinken: "En häftig arena"

SE ÄVEN: SSK-TV: Så besegrade SSK Pantern på bortaplan - kolla in mål och höjdpunkter här!

NEDSLÄPP: SSK - Björklöven

VAD: Hockeyallsvenskan, omgång 37

VAR: Scaniarinken, Södertälje

NÄR: Onsdag 16/1 kl 19.00

LÄGET I LAGET: På backsidan är fortfarande Nicklas Grossmann, Jacob Spångberg och Marcus Bohman skadade och dessutom åkte Marcus Karlström på en smäll i fredagens match mot Pantern och kommer vara borta 1-2 veckor. På forwardssidan är Stefan Gråhns och David Åslin ännu inte helt tillbaka. Däremot gör Ludvig Blomdtrand comeback efter att ha missat ca fyra veckort på grund av en underkroppsskada. Emil Bejmo är avstängd januari ut och Lucas Feuk är tillbaka i J20 efter att ha varit med a-laget förra veckan. För nyförvärvet Martin Janolhs väntar dock debut i SSK-tröjan inför nya hemmapubliken i Scaniarinken.

Välkomna på hemmamatch onsdag 16 januari då SSK tar emot Björklöven - boka biljett online här!

Gästande Björklöven har en liten formsvacka och har bara skrapat ihop tre poäng på de fem senaste matcherna och har fallit till en tiondeplats i tabellen. SSK är däremot sett över senaste tiden Hockeyallsvenskans formstarkaste lag och har nu klättrat till en sjunde plats i den alltjämt jämna tabellen.

– Vi har utvecklats. Vi strävar hela tiden efter att få ännu högre nivå och att höja lägstanivån. Men vi har utvecklats och tagit några kliv framåt, säger tränare Ulf Lundberg.

Lagen har mötts tre gånger tidigare under serien och det har blivit idel hemmasegrar, två gånger för Björklöven och en gång för SSK.

– Mot Björklöven kommer det bli grymt viktigt med starten och det kommer krävas att vi köper läget i matchen och krävs det pigg och kry personal, säger Ulf Lundberg.

En som är både pigg och kry och inte minst taggad för match är Ludvig Blomstrand som är tillbaka efter att ha missat fyra veckor på grund av skada.

– Det är lite händer, fötter och huvud som ska på plats efter skada. Men det är skönt att vara tillbaka. Kroppen är hundra igen och det är klart att det är tråkigt att missa matcher men det ska bli kul att få lira igen. Jag är sjukt spelsugen, säger Blomstrand till SSK-TV.

Blomstrand har dessutom bildat kedja med Lindsay Sparks och nyförvärvet Martin Janolhs under träningarna måndag och tisdag. 27-årige centern Janolhs som gästade Studio SSK:s direktsändning på tisdagen och pratade om allt från himmel och jord. Bland annat berättade han om hur han ser fram emot debuten i Scaniarinken på onsdagskvällen.

– Det är en häftig arena. Det brukar alltid vara roligt att komma hit och spela. Man vet att det alltid är bra tryck och att det kommer mycket folk. Så det ska vara skönt att vara i rätt tröja och fansen på rätt sida. Jag är riktigt taggad, det ska bli grymt kul, sade Janolhs i Studio SSK på tisdagen.

Kolla in dagens avsnitt av Studio SSK med senaste nytt, intervjuer och nyförvärvet Martin Janolhs som gäst i studion!

Välkomna på hemmamatch onsdag 16 januari då SSK tar emot Björklöven - boka biljett online här!

SSK-TV: Superduon Dyk och Meyer om poängsuccén, kemin och hur bevakningen från motståndarna ökat: "De försöker få en ur balans"

Välkomna på hemmamatch onsdag 16 januari då SSK tar emot Björklöven - boka biljett online här!

SE ÄVEN: Välkomna på hockeymanifestation med skridskodisco, gratis ishockey och SSK-festen lördag 16/2 SSK-Modo – så gör du för att stötta evenemanget!