Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Södertälje
SSK

Tre nya poäng i Uppsala – Hanssons dubbel bäddade för seger mot Almtuna: "Vi hittar ett sätt att vinna"

18 januari 2019 19:49

Ovane poänggöraren Petter Hansson var på målhumör och stänkte in två kassar. Det bäddade för en 4-2-seger som dock blev spännande ända in i slutet. Tre nya poäng till SSK och nu väntar ett stekhett derby mot AIK i Scaniarinken på onsdag.


Välkomna på SSK-AIK nästa onsdag 23/1 - boka biljett online här!

Ett på backsidan vingklippt SSK kom till spel med endast sex backar i Uppsala och debut för junioren Isac Heens som bildade tredje backpar med Petter Hansson. SSK satte fock full fart framåt och Sebastian Dyk åkte sig till ett friläge i första bytet. Strax därpå var även Lindsay Sparks och Ludwig Blomstrand framme och hotade men Arvid Ljung i Almtunakassen höll tätt.

Bra start av SSK – men det var Almtuna som skulle ta ledningen. Rutinerade Tony Mårtensson fick pucken i slottet och satte ett knivskarpt avslut som satt i bortre krysset bakom Alexander Sahlin.

Men SSK repade mod och lyfte direkt upp spelet igen. Förstafemman skapade ett långt anfall och alla spelare hann byta under pressen – utom Nicolai Meyer som hängde sig kvar och till slut snappade upp en retur och satte sitt 21:a mål för säsongen. Kvitterat och 1-1 efter 9.55.

SSK fortsatte spela bra anfallshockey och skulle även ta ledningen innan periodpaus. Lucas Carlsson vann en tekning i offensiv zon till Hugo Gustfsson som passade Petter Hansson. Hansson klev ner från sin backplats längs kanten, letade luckan – och hittade den. Pang upp i närmsta krysset med ett distinkt handledsskott och 2-1 till SSK. Hanssons andra mål för säsongen.

Stekhet Petter Hansson gav SSK ledningen igen

Ledning för SSK inför andra perioden där SSK satte högsta fart igen och hade kommandot i matchen under lång tid. Både första- och andrakedjan naglade fast Almtuna gång på gång, skapade chanser men lyckades inte utöka ledningen. I stället kontrade Almtuna och Jacob Svensson kunde sätta 2-2 bakom Sahlin. Inte rättvist sett till spelet men ändå kvitterat i matchen.

SSK fick även spela i numerärt överläge i två gånger i den andra perioden men lagets boxplay-formationer, som gjort det bra på sistone, fortsatte spela exemplariskt och fredade kassen. I stället skulle SSK gå till pausvila i ledning även inför den tredje perioden.

Lucas Carlsson jobbade fram pucken till Mikael Ahlén som snyggt lurade en Almtunaback och serverade Petter Hansson som tryckte in sitt andra mål i matchen. 3-2 till SSK inför sista akten.

Lill-vicke avgjorde i slutet

Inledningen av tredje perioden blev händelsefattig där SSK spelade stabilt hemåt utan att bjuda på något. Första farligheten fick Almtunas Lucas Sandström som blev helt fri i slottet när en slumppuck damp ner framför honom i en duell. Sahlin var dock med på noterna och räddade.

Almtuna fortsatte ligga på och hade mest puck medan SSK mest försökte spela stabilt och säkert hemåt. Med 14 minuter spelat fick dock Almtuna ett jätteläge att kvittera. Oscar Milton kom helt fri med Sahlin som dock var följsam och kyligt väntade ut Milton och kunde rädda.

Med dryga två minuter kvar fick Almtuna chansen i spel fem mot fyra. I slutet av detta boxplay tog hemmalaget även ut målvakten och satsade på spel sex mot fyra. Då visade Victor Andersson på uppoffrande spel, slängde sig, vann pucken och skickade in 4-2 i öppen kasse och saken var klar.

– Vi behöver få ner en del misstag. Men vi hittar ett sätt att vinna och jag tycker alla/alltid-jobbet som jag brukar tjata om är bra, sade tränare Ulf Lundberg till Cmore efter matchen samtidgt som han framhöll de som tagit ansvar i och med de många skadorna.

– Det är andra som kliver fram och gruppen kommer ihop. Det är jättestarkt av de här unga killarna och det är så roligt att ta upp de här juniorerna och det belyser vilken bra junior- och ungdomsverksamhet vi har, sade Lundberg.

Ny seger och tre nya poäng in på SSK-kontot. Nu väntar derby hemma i Scaniarinken mot AIK på onsdag då det väntas storpublik till Templet.

Välkomna på SSK-AIK nästa onsdag 23/1 - boka biljett online här!

MATCHFAKTA: Almtuna-SSK

Slutresultat: 2-4 (1-2, 1-1, 0-1)

Målskyttar: 1-0 Tony Mårtensson (Liljendahl, Herzberg), 1-1 Nicolai Meyer (Andersson, Oskarsson), 2-1 Petter Hansson (Carlsson, Gustafsson), 2-2 Jacob Svensson (Sandström, Rollin-Carlsson), 2-3 Petter Hansson (Ahlén, Carlsson)

Skottstatistik: 30-30

Utvisningsminuter: 2-6

Publiksiffra: 1417