Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Södertälje
SSK

NEDSLÄPP: Sparks stortrivs med hockeylivet i Sverige – och ser fram emot matchen mot Almtuna med nya kedjekamraterna: "Kan bli en bra kedja"

17 januari 2019 14:57

Ett på backsidan ytterligare vingklippt SSK åker till Uppsala för fredagsmatch mot Almtuna. Då får en ny J20-back chansen att visa upp sig samtidigt som en laddad Lindsay Sparks får en ny chans med kedjekompisarna Martin Janolhs och Ludwig Blomstrand. Kolla in nedsläpp med senaste nytt om läget i laget och SSK-TV med Ulf Lundberg, Lindsay Sparks och unge Isac Heens.


SE ÄVEN: SSK-TV: SSK vände och vann mot Björklöven efter dramatiskt slut – kolla in eftersnack och intervjuer i Studio SSK här! "En perfekt afton för Södertälje"

SE ÄVEN: SSK-TV: Här avgör Meyer på friläge – kolla in höjdpunkter från dramatiska segern mot Björklöven!

Välkomna på SSK-AIK nästa onsdag 23/1 - boka biljett online här!

NEDSLÄPP: Almtuna - SSK

VAD: Hockeyallsvenskan, omgång 38

VAR: Gränby ishall, Uppsala

NÄR: Fredag 18/1 kl 19.00

LÄGET I LAGET: På backsidan är fortfarande Nicklas Grossmann, Jacob Spångberg, Marcus Bohman, Marcus Karlström borta. Dessutom åkte Axel Andersson på en överkroppsskada mot Björklöven och blir borta en till två veckor. Till råga på allt har Filip Pilö blivit sjuk. SSK åker därmed till Uppsala med bara sex backar och det blir debut i Hockeyallsvenskan för J20:s Isac Heens. På forwardssidan är det bättre ställt även om Stefan Gråhns och David Åslin ännu inte är helt tillbaka och Emil Bejmo är avstängd januari ut. Samma forwardsuppsättning som i onsdags åker till Uppsala.

Välkomna på SSK-AIK nästa onsdag 23/1 - boka biljett online här!

SSK har tagit poäng i sju raka matcher och klättrade i och med övertidssegern i onsdags upp till en femte plats i tabellen. Men coach Ulf Lundberg var inte helt nöjd med spelet trots den starka vändningen på slutet.

– Vi hade många saker i spelet som vi försökte jobba med under matchens gång. Men det som kvarstår i minnet är att vi behöll tålamodet och att vi fick in pucken i powerplay till slut och det är viktigt att vi tar två poäng. Det gäller att hitta ett sätt att vinna ibland trots att sakerna inte stämmer, säger han till SSK-TV.

Då skadelistan på backsidan har förvärrats ytterligare med Filip Pilö (sjuk) och Axel Andersson (överkroppsskada, ca två veckor) blir det en tuff uppgift för laget att ta sig an Almtuna borta på fredagskvällen. Detta ger dock J20:s Isac Heens chansen.

– Vi måste spela enkelt och jobba ihop tillsammans som en enhet på isen. Alltihop måste kugga i, vi måste hjälpa varandra och vi måste ha en väldigt bra kommunikation, säger Ulf Lundberg som lovar 100 procent från laget samt att delarna i spelet som var sämre i går korrigeras.

Motståndarna Almtuna kommer med tre raka förluster i bagaget och ligger på nästa sista plats i tabellen. Att luta sig tilllbaka och bli bekväma är dock inte SSK:s melodi.

– Det blir inga problem att hitta motivationen och inspirera. Men vi ska jobba med de sakerna som inte fungerade riktigt igår, och samtidigt ta med det här sköna självförtroendet som vi haft och hitta vägar att vinna, säger Lundberg.

SSK-TV: Ulf Lundberg om skadeläget inför Almtuna – nya avbräck på backsidan ger ny junior chansen: "Vi måste spela enkelt och jobba ihop". Se hela intervjun i SSK-TV här!

Välkomna på SSK-AIK nästa onsdag 23/1 - boka biljett online här!

LINDSAY SPARKS

"Jag försökte med en backhand i femte hålet, men målvakten hade lite tur och fick insidan av ena benskyddet på pucken. Jag var lite sur över det direkt men jag sätter den nästa gång"

Lindsay Sparks vill har revansch för det missade friläget i tredje perioden mot Björklöven. Kanske kommer det mot Almtuna i morgon...

SSK-TV: Sparks trivs i nya kedjan och med hockeylivet i Sverige: "I am really enjoying it"

Välkomna på SSK-AIK nästa onsdag 23/1 - boka biljett online här!

ISAC HEENS

"Kul när Ulf ringde och gav mig chansen. Jätteskönt att det kom till slut, jag har väntat länge på det här. Det känns bra nu, men jag kommer säkert vara nervös när pucken släpps. Men det känns mest kul!"

SSK-TV: Möt 19-åringen som tagit en annorlunda väg till elithockeyn – Isac Heens gör debut för SSK i HA imorgon: "Har väntat länge på det här"