Hemma
Tingsryd
TAIF
Borta
Södertälje
SSK

Emil Bejmo målskytt i återkomsten – men SSK föll borta mot Tingsryd

2 februari 2019 19:43

Comebackande Emil Bejmo gjorde ett fint frilägesmål. Men i övrigt gick det mesta emot SSK i Småland på lördagskvällen. Laget tog för många utvisningar som straffade sig, kom inte upp i nivå i anfallsspelet och Tingsryd kunde slutligen vinna med 5-2. Nya tag på onsdag då Karlskoga kommer på besök i Scaniarinken.


Säkra biljett till SSK - Karlskoga i Scaniarinken på onsdag - boka online här!

SSK-FESTEN! Köp biljett till SSK-festen i Scaniarinken som går av stapeln 18.00-24.00 lördag 16/2 direkt efter Hockeymanifestation 2019 SSK-Modo.

Bejmo slog till direkt i återkomsten

Emil Bejmo var tillbaka i laget efter sin avstängning och gick in i andrakedjan med Blomstrand och Janolhs till bortamatchen mot Tingsryd nere i Småland.

Det vara dock hemmalaget som var hetast inledningsvis. Tingsryd fick ett tidigt powerplay som SSK dock redde ut utan större problem. Men Tingsryd fortsatte ligga på och efter halva perioden tog man även ledningen. Max Novak snodde pucken och serverade Ludvig Elvenäs i slottet som tryckte upp 1-0 till hemmalaget med ett snyggt närskott i krysset bakom en chanslös Sahlin i SSK-målet.

Ett par minuter senare skulle dock SSK kvittera. Martin Janolhs passade fram comebackande Emil Bejmo som fick ett friläge och kunde sätta pucken bakom Tex Williamsson med ett distinkt skott. Lyckad återkomst för Bejmo och 1-1 på tavlan.

SSK hade även två powerplay i slutskedet av perioden men lyckades inte få till några riktigt heta chanser.

Hafsigt spel i andra perioden

SSK fick även chansen att börja andra perioden i powerplay då TAIF:s Adam Åkesson hade 1.21 kvar att sitta. Men efter bara 17 sekunder åkte SSK på en utvisning och det blev därmed spel i fyra mot fyra och sedan powerplay för Tingsryd. När SSK var fulltaliga åkte man även på en ny utvisning och fick ägna sig åt att döda av två minuter till.

Första delen av andra perioden blev sönderryckt av utvisningar och bjöd därefter på hafsigt och oordnat spel från båda lagen. Andra halvan blev i stället öppnare med många spelvändningar åt båda hållen.

I slutminuterna fick dock Tingsryd chansen i powerplay igen och då kom ledningsmålet för hemmalaget. Daniel Öhrn sköt ett lurigt skott utifrån som letade sig in bakom en skymd Alexander Sahlin och Tingsryd i ledningen med 2-1 inför sista akten.

Meyers tröstmål räckte inte till

SSK inledde tredje perioden bra och både förstakedjan och andrakedjan skapade lägen. Vassast var Martin Janohls som fick ett bra skottläge i slottet men skottet gick över.

Efter halva tredje fick SSK chansen i powerplay, men man hade fasligt svårt att få ordning på spelet och i stället slutade det med att Christpoher Liljewall åkte ut för en tripping och vips var det Tingsryd som fick chansen i powerplay i 1.34.

Då gjorde Kim Tallberg 3-1 för hemmalaget och uppförsbacken blev än brantare. SSK försökte få till en forcering och tog ut Sahlin i slutminuterna men då gjorde Daniel Öhrn sitt andra mål i tom bur.

Nicolai Meyer tände SSK:s hopp med en reducering till 4-2 med 18.32 på klockan men lika snabbt släcktes det igen av Kim Tallberg som också blev tvåmålsskytt. Matchen slutade 5-2 till hemmalaget och SSK fick vända hem tomhänta från Småland. Nu vändar hemmamatch i Scaniarinkenmot Karlskoga på onsdag. Nya tag då.

Säkra biljett till SSK - Karlskoga i Scaniarinken på onsdag - boka online här!

SSK-FESTEN! Köp biljett till SSK-festen i Scaniarinken som går av stapeln 18.00-24.00 lördag 16/2 direkt efter Hockeymanifestation 2019 SSK-Modo.

MATCHFAKTA - TINGSRYD-SSK:

Slutresultat: 5-2 (1-1, 1-0, 3-1)

Målskyttar: 1-0 Ludvig Elvenäs (Novak), 1-1 Emil Bejmo (Janolhs, Blomstrand), 2-1 Daniel Öhrn (Lindroth, Novak), 3-1 Kim Tallberg (Ahl, Norberg), 4-1 Daniel Öhrn (Holst), 4-2 Nicolai Meyer (Berg, Dyk), 5-2 Kim Tallberg (Lindroth, Ljunggren)

Skottstatistik: 31-32

Utvisningsminuter: 8-12

Publiksiffra: 1487