Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Karlskoga
BIK

SSK-TV: Förlust trots heroisk upphämtning mot Karlskoga - Kolla in Studio SSK:s eftersnack här!

6 februari 2019 20:54

SSK låg under med 0-3 inför den sista perioden. Men på bara tio minuter hade man ätit upp det och var ikapp målmässigt. Men då gjorde Oliver Eklind 4-3 för gästerna Karlskoga och därefter lyckades hemmalaget aldrig resa sig igen.


Välkomna på nästa hemmamatch SSK-Västerås onsdag 13/2 - boka biljett online här!

Kolla in Studio SSK:s direksända eftersnack med analyser och spelarintervjuer här!

Stefan Gråhns och Nicklas Grossmann var tillbaka i laget efter skador när pucken släpptes i Scaniarinken på onsdagskvällen. SSK satte högsta fart från början och låg på de första bytena. Men det var Karlskoga som gjorde första målet när Gustaf Franzen rakade in en retur efter 3.18 spelat.

Därefter presenterade sig Nicklas Grossmann i återkomsten genom att skicka in en Karlskogaspelare i sargen rejält i nästa byte. I övrigt hade SSK dock fasligt svårt att få ordning på spelet i den första perioden. Ett stolpskott och en farlig styrning av Nicolai Meyer var det närmsta man kom.

I slutminuten satte dock Sebastian Höglund fart, åkte slalom mellan BIK-spelarna och drogs till slut ner. Två minuter powerplay för SSK varav de 36 första sekunderna spelades i första perioden. Hemmalaget lyckades etablera tryck och fick några skott på mål men inget i. 1-0 till gästerna efter första perioden.

SSK vann skotten - BIK gjorde målen

SSK lyckades inte heller utnyttja resterande tiden i numerärt överläge i inledningen av den andra perioden. Därefter blev det lite grinigt både på isen och på läktarplats. Och inte blev det bättre när först domarna friade en misstänkt tackling i ryggen på Sebastian Bengtsson och sedan visade ut Christopher Liljewall för en tripping.

SSK redde ut boxplayet och skapade själva därefter några lägen att kvittera. Pucken ville dock inte in och i stället utökade BIK ledningen till 2-0 efter 7.45 genom Gustaf Thorell som lyfte upp pucken i nättaket efter en rörig situation framför Sahlin. SSK fick därefter två raka powerplay som David Berg låg bakom. Trots att lägen inte saknades fick man inte in något mål och i stället skulle Karlskoga göra 3-0 efter 17.26. Karlskogas nyförvärv från Leksand Tor Immo var sist på pucken.

Förlust trots heroisk upphämtning

I inledningen av den tredje perioden tände Nicolai Meyer SSK:s hopp genom att göra 1-3 efter bara 26 sekunder. Detta på ett skott bakom förlängda mållinjen som letade sig in bakom Lundberg.

Två minuter senare kom även 3-2. Sebastian Bengtsson serverade Lucas Carlsson som inte riktigt fick träff, men pucken gled ändå in i mål.

EFter tio minuter trycke även Emmil Bejmo in kvitteringen till 3-3 i powerplay. SSK hade vänt och var i kapp på bara tio minuter men efter bara minuten gjorde Karlskoga 4-3 och var åter i ledningen.

SSK försökte komma igen men man lyckades aldrig få till den där sista slutforceringen och till slut blev det förlust. Nu väntar Västervik borta på lördag innan det är dags för två nya hemmamatcher nästa vecka. Västerås på onsdag och hockeymanifestationen SSK-Modo på lördag.

Välkomna på nästa hemmamatch SSK-Västerås onsdag 13/2 - boka biljett online här!

MATCHFAKTA: SSK-Karlskoga

Slutresultat: 3-4 (0-1, 0-2, 3-1)

Målskyttar: 0-1 Gustaf Franzén (Fröland, Harju), 0-2 Gustaf Thorell, 0-3 Tor Immo (Kokkonen, Eklind), 1-3 Nicolai Meyer (Dyk), 2-3 Lucas Carlsson (Bengtsson, Gråhns), 3-3 Emil Bejmo (Liljewall, Dyk), 4-3 Oliver Eklind (Kokkonen, Immo)

Skottstatistik: 27-24

Utvisningsminuter: 8-8

Publiksiffra: 2 318

50/50-vinnare: 91 298 summa: 2890 kr