Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Karlskoga
BIK

NEDSLÄPP: Grossmann och Gråhns gör comeback när Karlskoga gästar Scaniarinken: "Jäkligt taggad att vara tillbaka"

5 februari 2019 16:52

Hugo Gustafsson och Axel Andersson är på landslagsuppdrag med U19 och missar veckans två matcher. Stefan Gråhns och Nicklas Grossmann är dock efter skadefrånvaro tillbaka i laget till onsdagens möte med Karlskoga. Här är nedsläpp med Ulf Lundberg, Nicklas Grossmann och Måns Lindbäck.


Välkomna på nästa hemmamatch SSK-Karlskoga onsdag 6 februari - boka biljett här!

SE ÄVEN: Studio SSK med senaste nytt inför SSK-Karlskoga – lagkapten Nicklas Grossmann inför comebacken och Måns Lindbäck om förlängningen!

NEDSLÄPP: SSK-BIK-Karlskoga

VAD: Hockeyallsvenskan, omgång 43

VAR: Scaniarinken, Södertälje

NÄR: Onsdag 6/2 kl 19.00

LÄGET I LAGET: Axel Andersson och Hugo Gustafsson är på landslagsuppdrag med U19 i Finland. På backsidan saknas i övrigt Marcus Bohman samt Jacob Spångberg, som dock är i näst intill full träning och nära en comeback. På forwardssidan saknas Mikael Ahlén som vilar hela denna vecka på grund av en skada men i övrigt är alla tillgängliga.

INFÖR MATCHEN:

SSK kommer från en förlust i Tingsryd där både spelare och ledare inte var nöjda med insatsen och man är rejält revanschssugna inför matchen mot Karlskoga i Scaniarinken i morgon.

– Det var en prestation vi inte är nöjda med. Det var en lång reflektion i snöyran på väg hem därifrån och var och en kände att det fanns ett antal procent att komma upp. Då är det bara att stänga det och studsa tillbaka så fort som möjligt, säger tränare Ulf Lundberg om 5-2-förlusten i Småland.

Motståndarna Karlskoga kommer närmast från en hemmaseger mot Vita Hästen men hade dessförinnan tre raka förluster i protokollet. Det är ett lag som alltid arbetar hårt och är tuffa att möra. På tisdagen stod det även klart att målskytten Tor Immo ansluter till laget och debuterar eventuellt för värmlänningarna i Scaniarinken. För SSK gäller det att jobba minst lika hårt som Karlskoga.

– Det hårda jobbet är en sak. Sedan kan vi konstatera att vi gjort fem mål på tre matcher och det är för lite. Vi måste ta oss in på insidan och det har vi tränat på en del, säger Lundberg.

"Det är en stolthet från klubben att vi skickar ut dem i världen. Det är många gånger större än man tror här hemma. Jag vet hur mycket det ger och hur mycket det betyder för dem, men vi ska även sträcka på oss i klubben att vi gör bra saker."

Ulf Lundberg om Hugo Gustafsson, Axel Andersson och Lucas Feuks landslagsuppdrag.

SSK-TV: Ulf Lundberg inför SSK-Karlskoga – där Gråhns och Grossmann gör comeback: "Kommer bidra med hårt jobb och tävlingsdjävul"

Kaptenens återkomst

En som är tillbaka i laget inför Karlskoga är lagkapten Nicklas Grossmann som varit borta en längre tid och rehabiliterat en överkroppsskada.

– Det är alltid tufft och man känner sig lite otillräcklig när man är vid sidan av. Men man får försöka lägga om fokus på det man kan kontrollera och köra rehaben och försöka bli bättre, säger lagkaptenen till Studio SSK samtidigt som han med tydlighet visar att spelsuget är på plats.

– Det ska bli kul. Det är något man längtat efter ett tag nu. Jag har inte haft någon riktig tidsplan, men när jag förstod att det närmade sig blev man jäkligt taggad och bara när man går in och tränar för fullt med laget gnistrar det till extra, så det ska bli riktigt kul!

"Man märker att det redan börjar klia i fingrarna på honom. Och det är så han är som person, han är energisk och känslosam. Hans vilja speglar av sig på många andra och det ska bli kul och se. Han kommer stå i startblocken redo att köra."

Nicklas Grossmann om Stefan Gråhns comebackstatus.

Kolla in reprisen av Studio SSK där Nicklas Grossmann gästade och berättade om rehabiliteringen från skadan, vilken typ av hockey SSK står för, NHL-karriären, gnistan till hockeyn som fortfarande finns där och mycket mer.

SE ÄVEN: Måns Lindbäck förlänger – kvar i SSK två år till: ”Vill vara en bidragande faktor den dagen SSK går upp i SHL”