Hemma
Västervik
VVIK
Borta
Södertälje
SSK

Tung förlust i bortamatchen mot Västervik – SSK föll efter mardrömsstart

9 februari 2019 13:13

SSK hade ingen lyckad lördag i Västervik och efter en mardrömsöppning med 3-0 till hemmalaget efter första perioden lyckades laget aldrig resa sig. Det blev till slut förlust med 4-1 och SSK får nu bryta ihop och komma igen och ladda för två hemmamatcher kommande vecka.


Välkomna på nästa hemmamatch SSK-Västerås onsdag 13/2 - boka biljett online här!

SSK ställde upp med i stort sett samma lag som i onsdags när pucken släpptes på lördagseftermiddagen i Plivit trade hallen i Västervik. Enda skillnaden var att David Åslin var med i truppen igen i stället för Lindsay Sparks.

SSK var inte med inledningsvis och i stället var det Västervik som skulle få en drömöppning på matchen. Efter 4.54 följde Niklas Enberg med upp i anfall efter en snabb omställning, fick pucken i bra fart och krutade in ett slagskott bakom George Sörensen i SSK-kassen.

Bara 19 sekunder senare kom även 2-0 på en tekning i SSK:s zon. Jens Holmström vann den och skickade bak pucken till Niklas Folin som sköt en isare som letade sig in mellan benen på Sörensen. Mardrömsstart för SSK som agerade med ett målvaktsbyte. Ut med Sörensen och in med Sahlin.

SSK hade därpå några reduceringslägen. Bland annat kom Bengtsson och Gråhns två mot ett och Bengtsson hittade Gråhns fint på bortre men pucken tog till sist i utsidan av stolpen.

När Lucas Carlsson åkte ut för en hakning efter 15 minuters spel kom i stället 3-0 till Västervik genom Kim Johansson som ganska oattackerad fick åka in och sätta pucken högt bakom Sahlin. Tung uppförsbacke för SSK efter bara 20 minuter spel.

Meyers 25:e mål för säsongen

Inledningen av andra blev jämnare spelmässigt även om inget av lagen hade något särskilt ordnat spel och inte heller fick några riktigt klara målchanser.

I mitten av perioden fick även David Åslin komma in och göra några byten. Höglunds och Carlssons kedjor var de som var hittills hetast i SSK de som skapade mest. I trettonde minuten fick just Höglund ett bra läge efter en fin framspelning av Måns Lindbäck. Emil Kruse i Västervikskassen klarade dock skottet med tåspetsen.

I stället kontrade Wahlgren och Jäger in 4-0 för Västervik minuten senare efter fint kombinationsspel och uppförsbacken blev än brantare.

SSK skulle dock spräcka målnollan innan andra perioden var slut. Och då var det förstakedjan som vaknade till liv. Med 17.04 på klockan sköt Nicolai Meyer sitt 25:e mål för säsongen på en fin pass av Sebastian Dyk. Ett hopp tändes men ändå ett tufft utgångsläge inför sista akten.

Mållös sistaperiod

I inledning av tredje handlade det mest om SSK som genast skapade flera lägen till reducering. Efter två minuters spel fick man även chansen i numerärt överläge men gästerna fick inte ordning på spelet och man lyckades inte utnyttja det numerära överläget.

I mitten av perioden fick man ännu ett powerplay efter att Sebastian Dyk stått för en fin aktion och skrinnat mellan två VIK-spelare och tvingade fram en hakning från Niklas Enberg som visades ut.

Inte heller detta numerära överläge lyckades man dock utnyttja. Bästa chansen fick Ludwig blomstrand som sköt ett skott som Kruse dock lyckades plocka.

Närmare än så kom inte SSK och det blev till slut ännu en förlust. Nu väntar två hemmamatcher kommande vecka. Först kommer Västerås på besök på onsdag och därefter väntar hockeymanifestationen 2019 och match mot Modo på lördag. Då blir det heldag i Scaniarinken med start 11.30 och skridskodisco, match 15.15 och sedan SSK-festen 18.00-24.00 då vi firar SSK 117 år.

Välkomna på nästa hemmamatch SSK-Västerås onsdag 13/2 - boka biljett online här!

MATCHFAKTA: Västervik - SSK

Slutresultat: 4-1 (3-0, 1-1, 0-0)

Målskyttar: 1-0 Niklas Enberg (Öhman, Nowick), 2-0 Niklas Folin (Holmström), 3-0 Kim Johansson (Holmström), 4-0 Ken Jäger (Wahlgren), 4-1 Nicolai Meyer (Dyk, Berg)

Skottstatistik: 38-25

Utvisningsminuter: 10-10

Publiksiffra: 1398