Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Västerås
VIK

NEDSLÄPP: Axel och Hugo tillbaka i laget mot Västerås efter landslagssuccén – "Vi har bra kapacitet, nu ska vi få igång lagmaskinen"

12 februari 2019 17:51

Bejmo är skadad och missar matchen, Ahlén gör comeback och dessutom är 18-åringarna Hugo Gustafsson och Axel Andersson tillbaka i laget efter en lyckad landslagsturnering i Finland. Här nedsläpp med allt inför SSK-Västerås i morgon, inklusive dagens Studio SSK som idag gästades av Ulf Lundberg och Axel Andersson.


Välkomna på nästa hemmamatch SSK-Västerås onsdag 13/2 - boka biljett online här!

Vi stöttar hockeymanifestationen 2019 – supportrar och sponsorer mot miljonen. Se alla som anslutit sig här!

Välkomna på SSK-festen 2019 lördag 16/2 kl 18-24 i Scaniarinken – köp biljett till SSK:s egen födelsedagsfest nu!

NEDSLÄPP: SSK-Västerås

VAD: Hockeyallsvenskan, omgång 45

VAR: Scaniarinken, Södertälje

NÄR: Onsdag 13/2 kl 19.00

LÄGET I LAGET: Axel Andersson och Hugo Gustafsson är tillbaka efter landslagsuppdrag och med i truppen mot Västerås. Dessutom är Mikael Ahlén tillbaka efter att ha rehabat en skada förra veckan. Emil Bejmo fick en smäll senast och blir borta några dagar och kan inte spela på onsdagen. I övrigt är det bara Marcus Bohman på skadelistan och där står det nu klart att den handskada som hållit honom borta sedan i höstas gör att han inte kommer kunna spela mer under säsongen. På målvaktssidan är Alexander Sahlin och Isak Wallin med i truppen men vem som startar avslöjas inte förrän i morgondagens sändning i Studio SSK innan match. Ej med i truppen mot Västerås: George Sörensen (MV), Jacob Spångberg (B), Marcus Karlström (B), Lindsay Sparks (FW), David Åslin (FW).

INFÖR MATCHEN

Motståndarna Västerås ligger på en femteplats i tabellen med 73 poäng ihopskrapade. Laget kommer dock från två raka förluster.

– Vi slog de senast här på hemmaplan och gjorde då en helgjuten match, vilket man måste göra för det är ett lag som är väldigt duktiga på att vända spelet. Efter Västervik var många självkritiska, vi nådde en nivå av det där som vi inte varit på förut. Det handlar om att ta ansvar utifrån sin roll, och många var självkritiska så det finns en revanschlust. Vi har repeterat en del i grundspelet trots att det är så pass sent på säsongen för att hitta den där consistancyn, säger huvudtränare Ulf Lundberg som får tillbaka Axel Andersson och Hugo Gustafsson i laget efter landslagsuppdrag förra veckan.

Kolla in Studio SSK:s direktsändning där Ulf Lundberg gästade och gav laget och senaste nytt inför SSK-Västerås samt pratade om nya konkurrenssituationen på målvaktssidan, vad som fallerade i Västervik och höjdarveckan med två hemmamatcher och lördagens hockeymanifestation!

Välkomna på SSK-festen 2019 lördag 16/2 kl 18-24 i Scaniarinken – köp biljett till SSK:s egen födelsedagsfest nu!

"Det är ganska enkelt. Vi måste börjar göra det vi pratar om där inne hela tiden. Det är många smågrejer som vi kan göra bättre som ändrar matchbilder otroligt mycket. Det är myckt som vi inte gjort på sista tiden. Vi måste bli rejälare, täcka skott, vara hårdare framför mål, vara rejälare framför mål och visa lite jävlar anamma. Det har vi inte gjort på slutet, så nu ska vi upp och visa vad vi går för."

Sahlin om hur man ska upp på vinnarvägen igen.

SSK-TV: Sahlin om senaste förlusterna, veckans hemmamatcher och nya konkurrensen på målvaktssidan – "Bara att kriga, visa framfötterna och visa att man vill stå"

Vi stöttar hockeymanifestationen 2019 – supportrar och sponsorer mot miljonen. Se alla som anslutit sig här!

"Det är speciellt. Jag har alltid varit SSK-fan sedan jag var liten. Vi hade en loge här och jag kollade mycket hockey här, så det är klart det är speceiellt.Jag kommer vara taggad"

Axel Andersson om att spela i SSK-tröjan i Hockeyallsvenskan.

SSK-TV: Axel Andersson om landslagsäventyret, hur SSK ska upp på vinnarspåret och att spela inför fullsatt Scaniarinken på lördag.

Välkomna på SSK-festen 2019 lördag 16/2 kl 18-24 i Scaniarinken – köp biljett till SSK:s egen födelsedagsfest nu!

Kolla in SSK-TV:s intervju med nya målvakten Isak Wallin här!

Mer info om Isak Wallin här: