Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Karlskrona
KHK

SSK-TV: Storpublik i Scaniarinken när SSK dam förlorade första kvalmatchen – "Bara fokusera på att ladda om för söndag"

21 februari 2019 22:27

Feststämning i Scaniarinken med hela 438 personer på läktarna – publikrekord för damhockeyn i Södertälje! SSK fick även en drömstart och tog ledningen med 1-0 efter bara ett par minuter. Men sedan var det roliga slut. Karlskrona tog till slut hem segern i den första matchen i play off-serien efter stor show av fyramålsskytten Deanna Morin.


Kolla in SSK-TV:s intervju med Sandra Halldén här!

SSK saknade inför kvalmatchen mot Karlskrona hela sju ordinarie spelare som var borta på grund av spel i Stålbucklan. Laget hade därför fått rekrytera ett flertal spelare från Linköpings andralag och även fyllt på med en junior från Leksand i form av Ema Olsson.

Samtidigt hade motståndarnda – suveräna seriesegrarna i den södra serien – Karlskrona förstärkt med Hammarbys skyttedrottningen Johanna Blomqvist som stod för 19 mål för Bajen i seriespelet. En rejäl förstärkning för ett Karlskrona som redan innan besatt spets framåt i bland annat i transatlanterna Meghan Kebalka och Deanna Morin.

SSK var dock laget som såg mest enegrifyllt ut och flög fram de första bytena inför 438 åskådare i Scaniarinken. Efter två minuter gjorde också veteranen Isabella Horvath 1-0 till hemmalaget.

– Det är ju alltid kul att göra mål. Men som vår tränare Björne brukar säga så är det alltid tufft att få ett tidigt ledningsmål. Då kan man bli lite för kaxiga där i början, säger Sandra Halldén.

Och sedan var det roliga också slut – för efter SSK:s ledningsmål klev matchens gigant innan i handlingen. Karlskronas kanadensiska storstjärna Deanna Morin gjorde 1-1, 1-2 och passade fram till 1-3 som Emma Johansson sköt. Det var periodsiffrorna efter 20 minuters spel.

I andra perioden skulle Karlskrona ta över fullständigt. Deanna Morin gjorde lite vad hon ville, fick med sig utvisningar och gjorde två mål till. När perioden var slut stod det hela 8-1 till Blekingelaget.

– Det var tufft. Vi stod lite på hälarna emellanåt och de kom runt ganska enkelt. Det kommer bli tufft på söndag, vi får tagga till lite. Vi har ju en del ordinarie spelare iväg på Stålbucklan men vi kommer fokusera på att ladda till på söndag och spela så bra vi kan, säger Halldén.

Matchen slutade till sist hela 11-1 till Blekingelaget. Nu gäller det att bryta ihop och

– Målet inom laget var att vinna serien, och det har vi lyckats uppnå. Allt utöver är bonus. Vi ska köra på så gott det går på söndag. Vi satsar på att vinna, det gör vi alltid, säger Halldén.

Det blev ju en ganska härlig bonusmatch ändå. 438 personer i publiken. Vad säger du om det?

– Det är ju jättkul att så många vill komma och kolla och vi hoppas att de fortsätter komma nästa säsong.