Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Södertälje
SSK

NEDSLÄPP: Ulf Lundberg om läget inför Karlskrona borta

24 september 2019 20:28
Per Eliasson

Tisdag och dagen innan match. Tidigt imorgon bitti rullar bussen söderut med slutdestination Karlskrona. Det blir den tredje matchen för säsongen och vi har hittills tagit poäng mot både Mora och Timrå men på övertid och straffar snubblat på mållinjen. Karlskrona hade en tuff start med förlust hemma mot Björklöven med 1–5 därefter åkte man upp till Mora och lyckades vinna med 0-1. Ulf Lundberg har precis avslutat dagens ispass när vi tar oss ett snack med honom om vad han tror att vi kan förvänta oss av morgondagens drabbning.


Säsongens två första matcher är spelade och vi får med oss poäng från båda, hur skulle du summera?

Jag tycker att vi gör en bra prestation, vi följer vårt grundspel och håller oss till det som jag jobbat med många veckor nu dvs innehållet i ”play-booken”. Även till matchplan för respektive match, där vi belyser viktiga delar i vårt eget spel som kommer att bli extra gynnsamt. Nu gäller det att verkligen orka hålla kvar vid det för det kommer att ge resultat och poäng. Det har varit tajta matcher här nu både mot Mora och Timrå och såklart vill man ta med sig fler poäng från de matcherna men då får man vara lite sträv mot sig själv och se vad som verkligen har skett.

Inga mål insläppta i 5-5 än så länge, har ni fokuserat mycket på defensiven?

Ja det är såklart en jätteviktig komponent, vi vet att alla matcher i stort sett kommer bli väldigt tajta så att hålla ihop laget och att kunna lita på varandra, kommunicera mycket det är jätteviktigt. Allt syftar ju till att vi ska vinna pucken och att vi ska ha pucken så mycket som möjligt, men en ödmjukhet i försvarsspelet är en viktig ingrediens.

Hur jobbar ni för att minska antalet utvisningar?

Back to basic, hålla klubban på isen, åka hela vägen in i situationerna. Ibland åker man på grejer ändå men att minimera "chansen" för domarna att ta utvisning, att vara starka i situationerna. Sen handlar det ju även om, när vi pratar special teams, att nyttja vårt eget power play. Jag tyckte det såg bra ut idag, det var syre i det nu på träningen i form av platsbyte och pucktempo, vilket gör det svårt att läsa.

Lucas Feuk kom in senast i PP och gjorde mål, hur kommer det se ut framöver?

Vi ändrar och putsar för att få det optimalt, jättekul att han nöp dit den det var starkt av laget att resa sig och kvittera igen. Det var roligt och det finns en del såna vapen att plocka fram.

Vad kan vi förvänta oss av matchen imorgon?

De(KHK) har haft två helt olika matcher egentligen hittills men såklart stärkta av sin 1–0 vinst mot Mora. Det kommer komma ut hårt det kan vi vara beredda på men sen tror jag vi kommer se ett ganska tajt spel. Vi vill ha mycket puck men vill också komma in på insidan och det ska vi se till att göra.

Läget i laget?

Nick Olesen är fortsatt avstängd (tillbaka på fredag mot Modo), Martin Janolhs åker inte med till Karlskrona då han väntar tillökning. Fagerudd och Pilö är ännu inte spelklara. Blomstrand var inte på is idag men kommer att åka med ner till Karlskrona och sen så har vi Christopher Bengtsson som tar beslut under morgondagen.

Se matchen på Cmore: https://www.cmore.se/sport/ishockey