Hemma
Västerås
VIK
Borta
Västervik
VVIK

Matchguide: Fortsätter sviten, Antti Lehtonen?

30 oktober 2019 10:00

Nya målvakten Antti Lehtonen har startat fyra matcher och Kristianstad har tagit poäng i samtliga de kamperna. Fortsätter poänggarantin ikväll? HockeyAllsvenskan bjuder på totalt sex matcher!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Kristianstad - Karlskoga, Kristianstads Ishall
19.00 Vita Hästen - Tingsryd, Himmelstalundshallen
19.00 Almtuna - AIK, Gränbyhallen
19.00 Västerås - Västervik, ABB Arena
19.00 Karlskrona - Mora, NKT-Arena Karlskrona
19.00 Södertälje - Timrå, Scaniarinken

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Södertälje mot Timrå ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» I uppsnacket blir det intervjuer med Andreas Hjelm, Södertälje, och Jens Lööke, Timrå.
» Spelarkorrarna Hugo Gustafsson, Södertälje, och Sebastian Hartmann, Timrå, bjuder på inside-material.
» I första pausen gästar Södertäljes skadade back Alexander Falk studion.
» I andra pausen plockar C More-experten Mike Helber ut veckans femma i HockeyAllsvenskan, och det blir också en titt på tabellen efter drygt en fjärdedel spelad av säsongen.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Efter fyra raka förluster så har Kristianstad vänt på trenden och har nu tre raka vinster. Senast blev det en uddamålsseger på bortaplan mot Tingsryd.

» De fem senaste omgångarna så har Karlskoga vunnit och förlorat varannan match. Senast blev det en 5-2-seger mot Almtuna, lyckas värmlänningarna bryta trenden nu och ta två segrar i rad?

» Antti Lehtonen har fått en kanonstart på sejouren i Kristianstad. Målvakten, som värvades in efter att Joel Gistedt blivit skadad, har gjort fyra raka starter och KIK har tagit poäng i alla de matcherna. Än så länge innebär alltså Lehtonen i kassen poänggaranti för laget. Lehtonen kommer även att vakta målburen ikväll.

» Vita Hästen brottas med formen. Laget har bara en seger på de sex senaste matcherna och blott en trepoängare på de nio senaste kamperna. Just nu står laget på tre raka nederlag, men de två senaste har kommit efter straffar.

» Tingsryd har förlorat två raka matcher och har tre förluster på de fyra senaste kamperna. Senast blev det en 2-3-torsk hemma mot Kristianstad.

» Tingsryd har tappat forwarden Anton Blomberg som brutit sitt kontrakt. Junioren Oliver Nilsson, som gjort tre allsvenska matcher tidigare i höst, ersätter i laget.

» Almtuna har lyft efter en risig start på säsongen. Det blev bara en seger på de åtta första matcherna, efter det har det blivit fyra vinster på sju kamper. Uppsala-laget har tre raka segrar hemma i Gränbyhallen.

» AIK står på tre raka förluster, men det har varit tajta uddamålsförluster (en efter straffar) i de två senaste kamperna.

» Almtunas Tony Mårtensson har gjort poäng i fem raka matcher och veterancentern har avancerat till en fjortondeplats i poängligan (han blev trea i poängligan ifjol).

» Västerås har börjat hitta formen och har fyra segrar på de fem senaste matcherna, även om det varit tajt då tre av segrarna kommit med uddamålet. Senast blev det en 5-4-viktoria mot AIK på Hovet.

» Västervik brottas med formen och har tre raka förluster. Senast tappade laget en 4-2-ledning till 4-5-förlust på hemmaplan mot MODO.

» Västerås-backen Jimmie Jansson har gjort mål i tre raka matcher (totalt fyra mål). Backkollegan Jerome Leduc har gjort poäng i fem raka matcher - och toppar backligan i HockeyAllsvenskan - men är osäker till spel ikväll efter att ha fått en smäll i ansiktet senast.

» Två lag med svag form ställs mot varandra. Karlskrona har fyra förluster och noll trepoängare på de fem senaste matcherna medan Mora efter fem raka kamper utan någon trea lyckades uddamålsvinna mot Södertälje senast efter en mäktig vändning i tredje perioden (1-3 blev 4-3).

» Karlskrona hoppas att pappersarbetet kring nyvärvade målvakten Tanner Jaillet ska bli klart till ikväll. I så fall lär kanadensaren få chansen i kassen.

» Igår meddelade Mora att man bryter med amerikanen David Goodwin. Centern har varit petad i de tre senaste matcherna.

» Södertälje har en seger på de sex senaste matcherna. Senast hade laget en 3-1-ledning borta mot Mora, men tappade i den tredje perioden och föll till slut med 3-4.

» Efter två raka förluster så studsade Timrå tillbaka något senast genom att 6-5-vinna efter straffar mot Vita Hästen. Jonathan Dahlén avgjorde och stod för totalt tre mål i matchen.

» Södertälje får förstärkning i form av juniorlandslagscentern Karl Henriksson som lånats in från Frölunda samt backen Andreas Hjelm som värvats in från Björklöven. Båda väntas debutera ikväll.