Hemma
MODO
MODO
Borta
Södertälje
SSK

Björn Hellkvist inför söndagens hemmamatch

2 november 2019 18:20
Herr

Söndag den 3 november innebär hemmamatch i HockeyAllsvenskan när MODO Hockey tar emot Södertälje SK där pucken släpps 17:30. "De har haft lite problem i egen zon men det är solklart vi som måste göra vårt jobb och kan inte förlita oss på att de eventuellt blottar sig", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist inför matchen.


MODO Hockey ångar på i HockeyAllsvenskan och besegrade Mora IK på bortaplan i fredagens match för den åttonde raka trepoängaren. Det innebär att MODO, med en match mindre spelad än samtliga topp 10-lag i ligan, nu ligger på andra plats i tabellen med 32 poäng på 15 spelade matcher. Björklöven, med en match mer spelad, har 36 poäng medan Karlskoga och Timrå båda har samma antal poäng som MODO.

I fredagens bortamatch storspelade Erik Hanses mellan stolparna i sin comeback och målen framåt gjordes av Adam Tambellini, Fredrik Olofsson, Jonathan Johnson, Patrik Karlkvist och Johan Forsberg när MODO vann med 1-5 i Jalas Arena.

– En väl genomförd bortamatch. Vi hade "bussben" i starten tycker jag där vi uppträdde lite segt i flera situationer. Men vi släppte inte till så mycket och utnyttjade även chanserna vi skapade. Vi fick ett tre mot fem-spel emot oss i inledningen av den tredje perioden, men det städade vi av på ett mycket bra sätt då Erik Hanses och spelarna på isen hade bra kommunikation. Efter vi klarade det infanns sig ett lugn i laget och vi gjorde även två ytterligare mål, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist och fortsätter:

– Hanses skötte sig bra mellan stolparna, men det är klart det syntes att han var lite rostig. Men det vägdes upp av att han hade en bra tävlingsinstinkt där han slogs för livet för att hålla pucken på rätt sida linjen. När målet han släppte in dessutom var hög klubba var det inte mycket att göra åt men han var förtjänt av att hålla nollan i matchen.

Adam Tambellini var tillbaka i spel efter den tre matcher långa avstängningen och han blev målskytt direkt. Kedjan med Tambellini, Jonathan Johnson och Patrik Karlskvist var matchen igenom ett offensivt hot.

– Ja, den kedjan var väldigt bra och var farliga offensivt i stort sett varje gång de var inne på isen under de första 30 minuterna av matchen. Sedan mattades de av någon men det har även att göra med matchens utveckling. Alla tre gjorde även mål och det är viktigt för oss att de fortsätter att spela bra och producera, konstaterar Hellkvist.

"Måste hitta motvapen mot deras powerplay"

Nu väntar två raka hemmamatcher där söndagens möte mot Södertälje SK är först ut. MODO Hockey har spelat en match mot SSK tidigare den här säsongen och förlorade då på bortaplan efter en mardrömslik förstaperiod där 3-0 stod på tavlan. Den matchen slutade till sist 6-2 till Södertälje.

– Jag har precis suttit och sett deras senaste matcher där de gjorde två likadana mål i powerplay i deras match mot Mora som de gjorde mot oss när vi möttes. Vi måste hitta motvapen mot deras powerplay där de är ett lag med stor skicklighet inte minst i den spelformen, avslutar Hellkvist.

Läget i MODO Hockey

Laget reste hem efter matchen mot Mora och hade ingen träning under lördagen. Därför tas laget ut på matchdagen, söndag.

Familjevänlig match - och starttid

Pucken släpps 17:30 på söndag vilket är en perfekt tid och dag för att ta hela familjen på hockey. Det är dessutom temat för dagen där familjebiljetter finns från 100kr/styck, godisregn sker i entréhallen 16:30 där även vår maskot Humlan finns på plats tillsammans med tillfälle att ansiktsmåla sig. Restaurangen har dessutom familjebuffé - varmt välkommen till Fjällräven Center!

Biljetter till matchen på modo.ebiljett.nu