Hemma
Västerås
VIK
Borta
Södertälje
SSK

Matchguide: Poäng i tre raka matcher, AIK?

18 december 2019 10:00

Ikväll mot Tingsryd så har AIK chansen att ta poäng i tre raka matcher för första gången den här säsongen. Onsdagen bjuder på totalt sex matcher i Sveriges mest underhållande liga!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Vita Hästen - Västervik, Himmelstalundshallen
19.00 Kristianstad - Björklöven, Kristianstads Ishall
19.00 Almtuna - Mora, Gränbyhallen
19.00 Västerås - Södertälje, ABB Arena
19.00 Karlskoga - Timrå, Nobelhallen
19.00 Tingsryd - AIK, Nelson Garden Arena

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Karlskoga mot Timrå ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med Wilhelm Westlund, Karlskoga, och Victor Brattström, Timrå.
» Spelarkorrar från båda lagen bjuder på inside-material.
» I första pausen blir det en längre intervju med gamle Karlskoga-spelaren Martin Thelander.
» I andra pausen kollar C More-experten Harald Lückner på vilka under säsongen-värvningar som gjort störst avtryck i sina lag.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Vita Hästen fortsätter att leverera fina resultat. Senast blev det en straffseger mot AIK, och nu har laget tre raka segrar och tio vinster på de tolv senaste kamperna.

» Västervik är inne i en tung svacka. Laget har fyra raka nollpoängare och har bara gjort ett mål på de tre senaste matcherna. Nu har man dessutom tappat sina lån Adam Åhman och Dan Pettersson till respektive SHL-klubb, plus har Samuel Ward, Adam Vay, Niklas Folin, Kim Johansson och Victor Wänghult kvar på skadelistan.

» Linus Andersson avgjorde för Vita Hästen mot AIK senast. Det var hans sjunde matchvinnande mål i höst och med det är han bäst i ligan.

» Efter fem raka nederlag så fick Kristianstad till ett trendbrott senast när det blev en 4-0-vinst mot Västervik. Antti Lehtonen gjorde en vass match i kassen och höll alltså nollan. Vänder formen för KIK nu?

» Björklöven har fått lite soppatorsk i målskyttet och har bara gjort två mål på två matcher, men det har ändå genererat fyra av sex möjliga poäng. Senast blev det en 1-0-vinst mot Almtuna. Noterbart är att nyförvärvet Olle Liss gjort båda de senaste Löven-målen.

» Kristianstad har förstärkt truppen med Linus Pettersson som lånas in från MODO under resterande del av den här månaden. Han väntas göra debut ikväll. "Det är en teknisk spelare som har sina styrkor i offensiven. Vi hoppas att få nytta av honom", säger sportchefen och tränaren Mikael Gath till kristianstadsbladet.se.

» Efter två raka segrar så blev det en knapp 0-1-förlust för Almtuna mot serieettan Björklöven senast. Formen är således bra i Uppsala-laget nu. Dock så missar Alexander Bjuström resten av säsongen till följd av en axeloperation, men nu förstärks laget med Växjö-lånet Filip Cederqvist som är tillbaka i truppen.

» Mora har tagit två poäng på de fem senaste matcherna och har torka i offensiven. Laget har bara gjort åtta mål på de fem senaste matcherna.

» Almtunas William Wiå har gjort mål i fyra av de fem senaste hemmamatcherna.

» Västerås är inne i ett segerrus. Västmanlänningarna har nio (!) raka vinster och sex raka segrar hemma i ABB Arena. Senast blev det en 4-1-seger på bortaplan mot Mora.

» Södertälje har visat en spirande form på slutet och tagit fyra segrar på de sex senaste kamperna. I förra omgången blev det en 4-6-förlust mot MODO, men SSK var nära att få till en kvittering i slutet innan MODO avgjorde i tom bur.

» Södertälje har tre (!) centrar borta ikväll: Lucas Carlsson är skadad medan Hugo Gustafsson och Karl Henriksson är iväg och laddar upp inför JVM. Därmed är det välkommet att Emil Lind gör comeback efter en hjärnskakning som hållit honom borta från spel i nästan en månad.

» Karlskoga har fem trepoängare på de sex senaste matcherna och slog tillbaka Tingsryd med 2-0 senast. Hemma i Nobelhallen har BIK tre raka segrar med den totala målskillnaden 16-3.

» Timrå är formstarka och har tagit tretton av femton möjliga poäng i de fem senaste omgångarna. Laget kommer närmast från en övertygande 5-1-viktoria mot Karlskrona.

» Formstarka spelare? Karlskogas Gustaf Thorell har gjort poäng i sex raka hemmamatcher och Timrås Jonathan Dahlén har gjort poäng i sex raka matcher.

» Tingsryd plockar poäng på kontinuerlig basis. Det blev förvisso förlust senast mot Karlskoga, 0-2, men innan dess hade smålänningarna poäng i tre raka matcher. Nyförvärvet Oskar Stål Lyrenäs har blivit en injektion och har gjort fyra mål på fyra matcher i sin nya klubb.

» AIK upplevde ett trendbrott den gångna veckan. Efter sju raka förluster så blev det först vinst mot Kristianstad och sedan en poäng mot formstarka Vita Hästen. Vänder det för AIK, som ligger sist i tabellen, nu? Ikväll kan AIK ta poäng för tredje matchen i följd, och det skulle i så fall vara första gången den här säsongen som man lyckas med det.

» AIK har värvat en del sista tiden. Alexis Binner gjorde debut i måndags mot Vita Hästen. Ikväll gör troligen Hugo Leufvenius, ny från Karlskrona, debut. Han missade måndagens match på grund av sjukdom.