Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Västerås
VIK

Matchguide: Vilket lag hakar på MODO?

10 februari 2020 10:00

Timrå och Karlskoga möts ikväll - och vinnaren tar på allvar upp jakten på andraplacerade MODO. Måndagen bjuder på tre matcher i Sveriges mest underhållande liga!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Timrå - Karlskoga, NHK Arena
19.00 Södertälje - Västerås, Scaniarinken
19.00 AIK - Tingsryd, Hovet

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Vilket lag hakar på i kampen om andraplatsen? Det är den stora frågan när Timrå och Karlskoga möts under måndagskvällen. Båda lagen står på 85 poäng i tabellen, och jagar tvåan MODO som har 94 poäng (Timrå har fördel av att ha spelat en match mindre än MODO och Karlskoga). Lagen har mötts tre gånger under säsongen, Timrå vann de två första kamperna medan Karlskoga vann senast.

» Timrå är i fin form med två raka segrar och poäng i fem raka matcher. Toppduon Jonathan Dahlén och Albin Lundin är också i poängtagen, båda har gjort poäng i sex raka matcher.

» Karlskoga har efter en tyngre start på 2020 nu byggt en segersvit som är uppe i tre raka vinster. Nu får man dessutom förstärkning av forwarden Filip Cederqvist som värvats in från Växjö. Han gör debut redan ikväll.

» Södertälje mot Västerås - och en kamp om att få gå in i Slutspelsserien med bonuspoäng. Västerås är just nu femma i tabellen, den sista placeringen som ger bonuspoäng in i kvalet. Södertälje är tio poäng efter, så ska SSK ha en chans att få med sig bonuspoäng så är det nog seger som behövs ikväll - annars ökar gapet uppåt till hela tretton poäng.

» Södertälje är i riktigt bra form. Laget har fyra raka segrar och har poäng i tolv av de fjorton senaste matcherna. Glada SSK-nyheter är också att Christopher Bengtsson är tillbaka i spel igen efter att ha varit borta sedan slutet av december (har missat tolv matcher). Han går in i en kedja med Lucas Carlsson och Sebastian Bengtsson.

» Efter poäng i åtta raka matcher så har Västerås förlorat två raka kamper, mot formstarka Björklöven och Mora. Västmanlänningarna har brottats med mycket frånvaro senaste tiden, men läget håller på att ljusna. Alexander Younan, Morgan Hassel och Kelsey Tessier är tillbaka i träning och någon eller några av dem kan eventuellt spela ikväll, skriver hockeypuls.se.

» AIK är sist i tabellen och har 18 poäng upp till fast mark med bara åtta matcher och 24 poäng kvar att spela om. Ett mirakel ska alltså till för att det inte ska bli negativt kval för laget som vann HockeyAllsvenskan ifjol. AIK står dessutom på två raka förluster, och har sju raka nederlag hemma på Hovet.

» Tingsryd brottas också med formen. Smålänningarna har fyra raka förluster och har inte tagit någon trepoängare på de tolv senaste kamperna (senaste trepoängaren kom mot just AIK, och det var den 18 december). De uteblivna trepoängarna har gjort att laget rasat ner till en elfteplats i tabellen, och nu skiljer det sex pinnar upp till åttondeplatsen.

» Tingsryd får tillbaka både Gustav Olhaver och Joseph Jonsson ikväll. Båda har varit avstängda de senaste matcherna. Tränaren och sportchefen Magnus Bogren utesluter inte heller att Taif kan värva innan transferfönstret stänger 15 februari. "Vi sitter absolut inte still utan följer vad som händer på marknaden och lyssnar av. Känner vi att allt stämmer kan det mycket väl hända att vi gör något", säger Bogren till minhockey.se.