Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Kristianstad
KIK

Matchguide: Tangerar Löven poängrekordet?

15 februari 2020 10:00

Björklöven har chansen att tangera det allsvenska poängrekordet ikväll, men då krävs tre pinnar i matchen mot Tingsryd. I lördagens andra match ställs Södertälje mot Kristianstad.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

15.15 Södertälje - Kristianstad, Scaniarinken
18.00 Björklöven - Tingsryd, A3 Arena

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Efter fem raka segrar så föll Södertälje efter straffar mot Almtuna senast. Det blev dock en pinne, och SSK har därmed poäng i sex raka matcher.

» Kristianstad hade en motsatt upplevelse jämfört med Södertälje senast. Efter tre raka förluster så blev det nämligen proppen ur hemma mot Mora där KIK till slut vann med hela 9-2. Vad kommer den matchen att innebära för självförtroendet? Eftersom Almtuna föll under lördagen så har KIK chansen att närma sig det negativa kvalstrecket (fyra poäng skiljer upp).

» Södertäljes Hugo Gustafsson visar fin form just nu. JVM-centern har gjort två mål och två assist på de två senaste matcherna.

» Björklöven ångar på i toppen av tabellen, och jobbar nu för att säkra seriesegern och att nå det allsvenska poängrekordet. Löven kan tangera poängrekordet redan ikväll om det blir tre pinnar vilket innebär totalt 109 inspelade poäng. Formen är stark med fyra raka segrar och hela fjorton raka vinster hemma i A3 Arena.

» Efter tretton raka matcher utan någon trepoängare så fick Tingsryd till ett trendbrott senast när det blev en 5-1-seger mot Västervik. Kan Taif bygga vidare på den vinsten idag? Alla resultat gick med Taif igår, så blir det vinst idag så avancerar laget till åttondeplatsen i tabellen.

» I torsdags gjorde Björklöven klart med backen Adam Plant som hämtas in från Västervik. Han kan debutera redan ikväll. "Han är rörlig och är en bra passningsspelare som gjort det bra i Västervik", säger Björklövens sportchef Per Kenttä om nytillskottet.