Hemma
Väsby
VSB
Borta
Södertälje
SSK

NEDSLÄPP! Falk inför Väsby borta

2 mars 2021 17:32

Den här väntar två matcher och vi inleder med att ta oss av Väsby imorgon på bortaplan innan AIK gästar oss hemma i Templet på lördag. Laget är detsamma som vi ställde på isen i söndags, hör Falks tankar inför morgondagens drabbning.


Väsby - SSK, onsdag 3 mars nedsläpp 18:00

Vi har en vecka med sju av nio poäng i bagaget som avslutades i söndags mot Timrå. Där hade vi en 4-0 ledning som blev till 4-4 innan gästerna avgjorde i OT. Nu har man tränat på i två dagar och imorgon väntar fjärde och sista mötet med Väsby.

– Vi kommer att åka till Väsby imorgon med exakt samma manskap som vi ställde upp med i söndags. Sivers är gång, han tränar på och vi räknar med att han kan vara tillbaka i spel i någon av AIK-matcherna. Lite beroende på hur det ser ut på isen imorgon, säger Nichlas Falk.

Nichlas Falk summerar veckan och tycker att det finns en hel del att ta med sig framåt, men även en del saker som måste bli bättre.

– Matchen mot Timrå tycker jag att vi inleder på ett ruggigt bra sätt. Vi spelar riktigt fin hockey i två perioder. Det som är bra är att vi rör oss, vi skapar långa anfall på dem. Vi ligger tätt och har bra tryck på deras puckförare vilket gör att deras puckförare ofta hamnar i tidsnöd så att de måste skicka vidare bara och är man inte organiserade då blir det oftast att pucken går till motståndaren. Vi vann ett antal dueller på just det sättet. Sen är vi jäkligt effektiva i de lägen som vi får och skaffar oss en 4-0 ledning. Sen tar vi en utvisning i anfallszon som gör att de får ytterligare möjlighet att spela PP och vi vet hur farliga de är i den spelformen med Dahlén och gänget där så det smällde direkt, säger han.

Vi drar på oss ett par utvisningar i just anfallszon, vad är den stora anledningen till det?

– Ja även 4–2 målet är ett resultat av att vi tar en utvisning i anfallszon och det måste vi försöka få bort. Det är en iver efter att komma åt pucken men där är det bättre att gå på kropp än att försöka med klubban för då riskerar du i mycket högre utsträckning att dra på dig en utvisning än om du går in med kroppen, säger Falk.

– Timrå får ett par psykologiskt viktiga mål tidigt i den tredje perioden, sen är 4-3 målet ett riktigt skitmål. Efter det blir vi lite passiva, vi får inte samma tryck på deras puckförare som vi hade i de två första perioderna. Då är det jättesvårt att spela mot Timrå för då är de så pass skickliga att då kan de sätta vidare pucken obehindrat på de med hög fart och då blir det svårt att försvara sig. Men även om det blev förlust på övertid så har vi ändå lärt oss någonting av matchen och vi lär oss att mot ett lag som Timrå så behöver man vara extremt aggressiv. Det känns ändå bra att vi gör två så pass bra perioder mot just Timrå såhär i sluttampen på säsongen. Timrå är det enda laget som vi inte har slagit än. Surt att tappa i sista perioden såklart men vi måste ändå försöka ta med det positiva och stanna vid det och inte gräva ner oss för mycket, vi tar med det som var bra, menar Falk.

Vi hade från veckans matcher två relativt nykomponerade kedjor med Carlsson, Bengtsson, Olesen samt Bitten, Davidsson och Blomberg. Båda kedjorna låg bakom två mål var under söndagens match mot Timrå.

– Jag tycker att det kändes okej senaste matchen med kedjorna, vi kommer köra vidare på dem imorgon också. Bitten, Davidsson och Blomberg gjorde ju likt Lucas kedja två mål var senaste matchen. Månsa, Hugo och Ludde vet vi alltid är bra likaså med vår ”dog-line” med Dahla, Aron och Ralle som alltid går ut och kör.

Ett lag som vi haft lite svårt för under säsongens gång är just Väsby. Vi har fått med oss en hel del poäng men spelmässigt har det funnits mer att önska.

– Nej det stämmer att vi haft lite svårt mot dem, framförallt första matchen. Det har varit svåra matcher. Jag vet inte om man kan kalla det för ett organiserat kaos, men det är lite så det har känts att möta Väsby. Det kommer spelare till höger och vänster och vi har inte varit tillräckligt ödmjuka kring det. Vi kommer behöva komma ut precis så som vi gjorde mot Timrå. Väsby jagar fortfarande platsen för att kunna hänga sig kvar utan kval så vi kan inte räkna med att de kommer ge oss något frikort imorgon utan det kommer bli full jäkla sula som kommer att gälla, säger Falk.

– Fokus nu under veckan har varit mycket det som jag pratade om tidigare. Det blir så tydlig skillnad när vi sätter press på motståndarna och när vi blir passiva så vi behöver hitta en jämnare nivå där. Hoppas på att få se det redan imorgon, avslutar Falk.

MÅLVAKTER

35 RYNNÄS (30 BERGVIK)

BACKPAR

18 HJELM – 63 ANDERSSON

8 NORDSÄTER – 71 ULLMAN

41 FALK - 23 PETERSSON

44 ERIKSSON

KEDJOR

25 BENGTSSON - 19 CARLSSON – 95 OLESEN

80 BLOMSTRAND – 87 GUSTAFSSON – 33 LINDBÄCK

77 BITTEN – 10 DAVIDSSON – 65 BLOMBERG

24 DAHLSTRÖM – 81 ARONSSON – 74 KAHILAINEN

13 SJÖBERG