Hemma
Västerås
VIK
Borta
Södertälje
SSK

NEDSLÄPP! Inför VIK-SSK

19 november 2020 16:31

15 mål på två matcher förra veckan. Nu har laget vilat från matchspel utan istället fokuserat på träning i veckan - kommer den fina formen hålla i sig ytterligare när vi går för femte raka segern?


Efter en veckas matchuppehåll är det imorgon äntligen dags igen när vi beger oss mot Västerås för säsongens andra möte. Vi kliviver in i den här matchen med fyra raka segrar och förra veckan bjöd vi på hela 15(!) mål framåt på två matcher. Längst bak i banan är det Filip Gustavsson som fortsatt att imponera och det verkar som att han får nytt förtroende även imorgon. I dessa märkliga Corona-tider är det tuffa restriktioner och den här veckan är det Nichlas Falk som missat en del träningar i väntan på ett negativt provsvar men Dennis Bozic hoppas få med honom till Västerås imorgon.

– Vi är stenhårda med restriktionerna i laget och har man symptom eller om någon man bor med är sjuk ska man testas, tycker det har funkat bra och att alla har förstått allvaret i det läge som vi är i just nu. Jag hoppas och tror att Falken kan följa med och coacha imorgon som planerat, säger Dennis.

Efter den fina segersviten med fyra raka tre-poängare har vi haft efter en intensiv säsongsinledning haft en spelledig vecka med tid för träning.

– Vi har haft en jättebra träningsvecka faktiskt. Det ar varit bra fokus på vartenda pass vi kört och det är den känslan vi vill ta med oss in i morgondagen. Vi har fått det att stämma nu på slutet och det märks på gruppen så vi vill givetvis fortsätta på inslagen väg även imorgon mot Västerås, säger han.

Laget imorgon ser ut som senast mot Modo.

– Bengtsson kommer allt närmare spel men stannar hemma imorgon och tränar extra, Simon är med som 13e forward så laget ser ut som det gjorde i fredags. När det stämmer så bra ute på isen vill vi göra så få ändringar som möjligt men vi räknar med en tuff match. Vi har spelat mot VIK under hösten och vet att de är tuffa. De har en målvakt i storform och spelar med bra fart. Finns några gubbar som vi kommer markera lite extra, det får ni räkna ut själva vilka de kan vara. Vi behöver komma ut imorgon och göra en bra prestation över 60 minuter. De har ett bra djupledsspel och gillar att spela på kontring så det är viktigt att vi kommer ut med en tajt femma på isen imorgon.

15 mål på två matcher, Måns Lindbäck bjöd på ett hattrick och Hugo Gustafsson spräckte sin målnolla med veckans snyggaste mål.

– Många där ute som är med och bidrar just nu men kul att se bla. Lucas Carlsson och Hugo. Tycker att det synts tydligt at vi haft en centerlinje som gjort det väldigt bra nu på slutet. Det genomsyrar hela vårt spel sen har Filip gjort det bra och varit stabil, säger Bozic.

En annan som gjort det bra och varit mycket i händelsernas centrum senaste matchen är Måns Lindbäck.

– Skönt att vi fått ihop det nu på slutet såklart. Vi har känt hela tiden att det finns mycket i den här gruppen att hämta så det är kul att vi fått ut det på match nu också. Vi har hittat kemi i fyra kedjor där alla bidrar varje kväll, alla köper sin roll. Då blir det lättare att prestera, berättar Måns.

Måns och Hugo bildar numera kedja tillsammans med poängsprutan Ludwig Blomstrand vilket varit väldigt lyckosamt såhär långt.

– Tycker det har funkat bra, jag och Hugo har ju spelat tillsammans länge nu och Blomman passar bra in tillsammans med oss. Han är en skicklig spelare med mycket fart som gillar att skjuta. Han vinner mycket puckar där ute, känns kul att vi får chansen tillsammans, säger Måns.

Även Måns tror att den spellediga veckan har gjort dem gott.

– Jag tycker att det har känts bra på träning och bra i gruppen. En hel del pass på is och bra snack utanför isen hur vi ska bygga vidare på det här. Nu väntar Västerås imorgon och vi är revansch-sugna från sist. Där tycker jag att vi lite slarvar bort poängen, det gäller att vi håller fokus över tre perioder och håller oss från utvisningsbåset. Vi vill absolut visa att vi kan bättre än vad vi presterade sist där.

I 9–1 vinsten borta mot Kristianstad stod Måns Lindbäck för tre utav målen och att det blev just hattrick har han lagkamraterna att tacka för.

– Vi ledde med 8–1 så vi kände att vi kunde ha lite kul ute på isen och men det var faktiskt Lucas och Nick som sa åt mig och Alba (som vid den tidpunkten också gjort 2 mål) att bara hålla klubborna i isen så skulle det förse oss med puckar, det funkade ganska bra, säger Måns med ett leende på läpparna.

Med oss när vi pratar om morgondagens match var även Hugo Gustafsson som stod för veckans snyggaste mål – framröstat av supportrarna.

– Absolut kul att Hugo gjorde ett mål men jag ser det helt klart som ett rån. Jag gjorde fyra mål. Orimligt att jag inte ens var med och tävlade, avslutar han med ett skratt.

Hur det går får vi se imorgon, kan det vara så att vi har en SSK:are som för tredje veckan i rad gör veckans snyggaste mål? Det återstår att se. Morgondagens match ser ni som vanligt på Cmore med start 19:00.

Stödbiljetter köper du här!