Hemma
AIK
AIK
Borta
Södertälje
SSK

NEDSLÄPP! Inför AIK-SSK!

26 november 2020 21:27

Ett längre matchuppehåll än väntat efter att onsdagens match ställdes in pga bortalaget hade fall av Covid-19, men imorgon är det äntligen dags för säsongens första derby mot AIK. På hemmaplan öppnar vi SSK-shoppen mitt i city så köp din matchdags-outfit hos oss!


PREMIÄR FÖR SSK-SHOPPEN

Vi har slitit hårt under hösten för att kunna öppna en butik på stan (i Stadiums gamla lokaler), nu i corona-tider är vi extra glada för den rymliga lokalen! Vi slår upp portarna imorgon 10:00. Välkomna in att fynda höstens nyheter eller spelarnas försäsongströjor!

STÖDKLAPPEN

Tillsammans med Södertälje jourerna gör vi nu en instats för utsatta familjer i Södertälje! Vi samlar in julklappar till familjer som behöver det. Köp en julklapp, slå in den, märk vem dem lämpar sig till och kom och lämna den hos oss så ser vi till att de hamnar hos familjer som behöver det.

AIK - SSK

Det har återigen gått en vecka sedan sist vi spelade match, men den här gången var pausen icke planerad efter som att onsdagens motståndarlag drabbats utav Covid-19. Nytt speldatum för den matchen är ännu ej fastställt. Imorgon är det alltså dags igen när vi möter AIK för första gången den här säsongen. Förändringar i truppen för den som missat är att Samuel Fagemo lämnat truppen för camp med NHL-laget LA-Kings. Istället är det Christopher Bengtsson som får göra en efterlängtad comeback efter många veckors skadefrånvaro.

Huvudtränarparet Bozic och Falk tycker att det är en bra känsla i gruppen och att veckan flytit på bra träningsmässigt.

– Det är såklart en rad faktorer som gör att vi vinner matcher men just nu är det en väldigt go' känsla att komma till hallen vilket avspelglar sig ute på isen också. Sen är det många runt laget som jobbar på i det tysta som är starkt bidragande orsaker till att det går som det gör just nu. Vi har Ove och Lasse som alltid står för ett gediget jobb och stöttar killarna på ett magiskt sätt. Adam Isik som ständigt håller en dialog med killarna och ser till att de får den rehab de behöver. Sen har vi Bratten och Matheus som gör ett suveränt jobb dagligen, något som inte alltid syns så mycket utåt. Andreas Lindbäck som kommit in nu och stöttat upp när både jag och Falken varit borta, han besitter en arbetsmoral och glös som få. Det är en otroligt viktig länk mellan a-lag och J20 och en nyckel för att vi ska kunna ha ett så bra samarbete som vi har idag, säger Bozic och Falk nickar instämmande.

Imorgon är det alltså äntligen dags för match igen efter en veckas uppehåll. En vecka sedan vi vann mot VIK med 5-2 på bortaplan.

– Vi får ett mål i baken direkt mot Västerås men tuggar på och jag ser ingen som börjar hänga med huvudet. Det känns som att vi har nu ett annat lugn rent generellt i truppen, det börjar ju från Filip längst ner och vi har hittat ett sätt där man jobbar på oavsett vad som händer. Nu har vi ju inte hamnat i några större underlägen mer än ett mål och då är det lite lättare men det känns som att vi tar oss samman på ett bättre sätt än vad vi gjorde förut, det blir inte stirrigt, säger Falk.

Något som har funkat väldigt bra de sensaste matcherna är målproduktionen - 20 mål på tre matcher.

– Det är helt okej utdelning, då är jag nöjd. Framförallt så har vi generellt mer folk in mot målet. Om man tittar på många av PP-målen så är det ju att vi är där med spelare och skymmer och tar fighten framför motståndarmålet, då blir det lättare att göra mål, säger han.

Imorgon väntar AIK för säsongens första möte på bortaplan och det är inte många förändingar i laget inför morgondagen.

– Christopher Bengtsson kliver in i truppen igen efter att Fagemo lämnat. Han har tränat på bra nu under en längre tid så det ska bli kul att se vad han kan åstadkomma ute på isen igen när han får bli lite varm i kläderna. I övrigt ser laget ut som sist bortsett från att Hejlm är tillbaka i spel, avslutar Falk.

Pucken släpps 19:00 och matchen ser ni som vanligt på Cmore!